Ποιο πνεύμα; Μα, φυσικά, το καλοκαιρινό! Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε στην κουζίνα μας (τόσο στο σπίτι, όσο και στο εξοχικό) καλοκαιρινό αέρα.

#1 Κάτι παραπάνω από μια απλή πετσέτα…
Αυτό ακριβώς ζητάμε τις καλοκαιρινές ημέρες και μπορούμε σίγουρα να το βρούμε αν κάνουμε μια βόλτα στην αγορά. Τι ψάχνουμε; Πετσέτες κουζίνας γεμάτες όμορφα καλοκαιρινά σχέδια, χρώματα και μοτίβα που μυρίζουν θάλασσα.

#2 Γαλάζιο ή μπλε;
Όποιο χρώμα κι αν διαλέξουμε από τα δύο, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο και φρέσκο. Το ίδιο, όμως, θα ισχύει ακόμα κι αν επιλέξουμε να «παίξουμε» και με τις δύο αποχρώσεις. Τις προτιμούμε στην πιο απαλή μορφή τους και τους επιτρέπουμε να λούσουν με τη λάμψη τους την καλοκαιρινή κουζίνα μας.

#3 Βάζουμε τα φύλλα στο παιχνίδι.
Δεν είμαστε φίλοι των θαλασσινών μοτίβων; Τότε, αντλούμε έμπνευση από τη φύση και δανειζόμαστε λίγες από τις εικόνες της. Τι ψάχνουμε; Βάζα, μεταλλικά κουτιά, πιάτα κ.λπ. γεμάτα πράσινα φύλλα, καλοκαιρινά λουλούδια, πουλιά, ακόμα και μικροσκοπικά ζουζούνια που μπορεί να έχουν ξεμείνει στα ράφια των καταστημάτων από την άνοιξη.

#4 Ψυγείο έτοιμο για όλα! Ναι, εξοπλίζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια μας με τα απολύτως απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Έξτρα δόσεις πάγου στην κατάψυξη, φρέσκα φρούτα στο ψυγείο για ολόφρεσκους δροσερούς χυμούς, κάθε λογής ποτήρια για καλοκαιρινά κοκτέιλ και ένα αρχείο με τις αγαπημένες μας συνταγές για να τα παρασκευάσουμε.

Photos: Le Creuset via Unsplash.com