Ενα design ξενοδοχείο με gourmet φούρνο στη Βαρκελώνη είναι μια πρωτότυπη πρόταση στο χώρο του hoteling. Το Praktik Bakery Hotel συνδυάζει το φρεσκοψημένο ψωμί με διαμονή σε βιομηχανικό περιβάλλον.
Οι αναμνήσεις από γεύσεις και μυρωδιές ανακινούν όμορφα συναισθήματα. Με βάση αυτήν την σκέψη, οι ιδιοκτήτες της ισπανικής αλυσίδας design ξενοδοχείων Praktik βρήκαν τον τρόπο να ξεχωρίσουν στο χώρο του hoteling.
Το νέο θεματικό ξενοδοχείο τους ονομάζεται Praktik Bakery και βρίσκεται πίσω από το La Pedrera, το κτίριο-πρόσημο του Gaudi, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Barceloneta. Στο λόμπι του δεν φιλοξενεί κάποια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική εγκατάσταση ή ένα hip cafe αλλά έναν παραδοσιακό φούρνο!
Είναι το πρώτο παράρτημα του επιτυχημένου φούρνου Baluard της Anna Bellsola που αγαπήθηκε στη Βαρκελώνη χάρη στα 40 είδη τοπικού ψωμιού, βασισμένα στις συνταγές των παππούδων της.
Στο ισόγειο του Praktik Bakery οι ένοικοι μπορούν να γευθούν gourmet δημιουργίες, όπως ψωμί με αποξηραμένα φρούτα, και να γνωριστούν με τους ντόπιους θαμώνες υπό την ευφορία ενός καλού γεύματος.
Ο φούρνος και τα 74 δωμάτια, φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Lazaro RosaViolan, που σέβεται τη μοντερνίστικη κληρονομιά του κτιρίου μια παλιά κλινική στην οποία έδωσε ένα ευοίωνο και φωτεινό βιομηχανικό look.
Στα λιτά δωμάτια, κυριαρχεί το λευκό που διακόπτεται μόνο από τις κίτρινες λεπτομέρειες και τα ζωγραφικά τούβλα. Στο μικρό χώρο που καταλαμβάνουν προσθέτουν αξία τα πολυτελή art-deco μπάνια.