Θέλετε να δώσετε άλλον αέρα στην πισίνα σας, ίσως ακόμα και μια διαφορετική αισθητική; Το πράσινο στοιχείο, αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς, φυσικούς και όμορφους τρόπους για να πετύχετε τον στόχο σας. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς κάποια βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ούτως ώστε να στεφθεί το εγχείρημά σας με απόλυτη επιτυχία. Ποια είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.

Ξεκινάμε από τα δέντρα και τους θάμνους. Η ενσωμάτωσή τους στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας θα απαλύνει τυχόν ανώμαλες επιφάνειες του εδάφους και θα χαρίσει μια ευχάριστη νότα στον χώρο, η οποία ταυτόχρονα θα είναι και άκρως λειτουργική. Γιατί; Επειδή τα φυλλώματα των δέντρων περιμετρικά του χώρου της πισίνας προσδίδουν ιδιωτικότητα, βάζουν φρένο στον αέρα, παρέχουν δροσιά και σκιά. Όσον αφορά τα δέντρα, καλό θα ήταν να είναι αειθαλή (π.χ. κυπαρίσσια, φοίνικες, ελιές), ούτως ώστε να διατηρείται όσο το δυνατό περισσότερο ο χώρος καθαρός, αλλά και να μην προσελκύουν έντομα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε την απόστασή τους από την πισίνα, ώστε η επέκταση του ριζικού τους συστήματος να μην επηρεάσει την κατασκευή και τα υδραυλικά συστήματα της πισίνας.

 

Τώρα, αν επιθυμείτε κάποια πιο… αυτόνομα φυτά (δηλαδή, όχι τοποθετημένα στο έδαφος, αλλά σε δικές τους γλάστρες), καλό θα ήταν να έχετε στο νου σας τις εξής συμβουλές:

 

Τοποθετήστε τα φυτά σας σε μεγάλα containers με ρόδες, ώστε να είναι ευκολότερη η οποιαδήποτε μετακίνησή τους. Κάποιες από τις εναλλακτικές σας; Ο ιβίσκος, η μανόλια, αλλά και κάποια πιο αρωματικά φυτά όπως π.χ. ο βασιλικός, ο οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα σας.

 

Photos: Taylor Simpson via Unsplash.com