Πρόκειται για μία νέα τάση η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο εξωτερικό. Και μπορεί η φράση “μυστικός κήπος” να παραπέμπει κάπου αλλού, ωστόσο, είναι κάτι πολύ πιο απλό από αυτό που φαντάζεστε…

Ουσιαστικά, πρόκειται για κάποια μικρά “αυτόνομα” κηπάκια τα οποία δημιουργούνται μέσα σε μεγάλες γλάστρες και ζαρντινιέρες. Για απίστευτους tailor made μικρόκοσμους με τους οποίους, κάλλιστα, θα μπορούν να ασχολούνται τα παιδιά μας. Για την κατασκευή τους, θα χρειαστούμε 1-2 μεγάλες γλάστρες (τις οποίες μπορούμε να συνδέσουμε με ένα ξύλινο γεφυράκι), χώμα, ίσως κάποια μικρά φυτά τα οποία θα φυτέψουμε στο χώμα, και κάποια διακοσμητικά στοιχεία όπως μικρά σπιτάκια, πλαστικά μανιταράκια, βότσαλα, πέτρες, ξωτικά και νεράιδες και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους μας.

Επόμενο βήμα; Να βρούμε σε ποια γωνιά θα μπορούσαμε να στήσουμε τον μυστικό κήπο μας και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες μαζί με τα μικρά μας. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες φωτογραφίες για να πάρουμε ιδέες 🙂 . Μάλιστα, μια και βρισκόμαστε λίγο πριν τις γιορτές, μπορούμε -αν θέλουμε- να εντάξουμε στις συνθέσεις μας και κάποια πιο γιορτινά στοιχεία!

Photos: via Pinterest