Διαβάζοντας τον τίτλο αυτό, το μυαλό σας -φαντάζομαι- πήγε στην τεχνολογία και στο πώς αυτή μπορεί να διευκολύνει και να ομορφύνει τον εξωτερικό χώρο μας. Κι όμως, το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτή. Το αντίθετο μάλιστα. Βλέπετε, ο σύγχρονος κήπος, έχει κάνει μία μικρή στροφή στο… παρελθόν και αγαπάει μία πιο… επιμελώς ατημέλητη κατάσταση. Πιο αναλυτικά, ο σημερινός κήπος…

…λέει “ναι” στα αυτοφυή φυτά. Δεν αναφερόμαστε τόσο στα… ζιζάνια, όσο στις παπαρούνες, το χαμομήλι και κάποια άλλα φυτά τα οποία, όχι μόνο μπορεί να εισβάλουν απρόσκλητα στον κήπο μας, αλλά είναι και καλοδεχούμενα μια και του δίνουν μια ακόμα πιο… πράσινη χροιά.

…επιστρατεύει την αρχιτεκτονική! Όπως φροντίζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, καλούμαστε να φροντίσουμε και αυτή του κήπου ή της βεράντας μας. Δημιουργούμε, λοιπόν, μικρές οάσεις οι οποίες θα πρέπει να εναρμονίζονται μεταξύ τους, χαρίζοντάς μας  ένα όμορφο, ακόμα πιο ενδιαφέρον, αποτέλεσμα.

…αναζητά τα σημεία… αναψυχής. Μια κούνια, μια μικρή αυτοσχέδια λίμνη, μια πισίνα (ακόμα και φουσκωτή!) είναι κάποια από τα στοιχεία που θα «προσθέσουν πόντους» στη διακόσμηση  του χώρου και στη διασκέδασή μας.

…αγαπάει τα μποστάνια. Τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν άλλη διάσταση στον εξωτερικό χώρο μας. Τα επιστρατεύουμε, λοιπόν, γιατί είναι… must!

…έχει (πάντα) χώρο για μία ψησταριά. Ναι, η ψησταριά και το BBQ επιχειρούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όπως όλα δείχνουν… τα καταφέρνουν!

Photo: via Pinterest