Το να έχεις μια πισίνα στην αυλή σου είναι σίγουρα ότι καλύτερο, μιας και σου προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία. Μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να βγεις στον κήπο σου και να χαλαρώσεις με την θέα της πισίνας, ξαπλώνοντας στις άνετες ξαπλώστρες ή τους καναπέδες σου, αλλά και να κάνεις την βουτιά σου για να δροσιστείς όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.

Αυτό που πρέπει όμως να έχεις κατά νου όταν ασχολείσαι με την διακόσμηση του χώρου γύρω από την πισίνα σου, είναι το να επιλέξεις τα σωστά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, ώστε να μην φαίνεται υπερβολικός ο κήπος σου.

Η υπερβολή με την κομψότητα δεν έχουν καμία σχέση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Exypnes-idees.gr, οι οποίοι μας έδωσαν αυτές τις όμορφες ιδέες διακόσμησης για την πισίνα σου!

Διάλεξε όμορφα έπιπλα
Όπως προανέφερα, τα έπιπλα παίζουν πολύ ξεχωριστό ρόλο τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική διακόσμηση. Μπορείς να βάλεις μερικές αναπαυτικές ξαπλώστρες γύρω από την πισίνα σου ή ακόμη και ένα σαλονάκι κήπου, επάνω από το οποίο θα έχεις κρεμάσει λευκές λινές κουρτίνες για να έχεις μερικές στιγμές μακριά από ανεπιθύμητα βλέμματα.

Αν πάλι δεν έχεις πολύ χώρο μπορείς να εκμεταλλευτείς την παραμικρή γωνία βάζοντας μια ξύλινη αιώρα.

Επένδυσε στα φυτά του κήπου σου
Αν θέλεις να αντικρίζεις ένα εξωτικό τοπίο κάθε φορά που βγαίνεις στον κήπο σου θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις όμορφα φυτά και δέντρα που θα περιβάλλουν την πισίνα σου. Ένας καταπράσινος παράδεισος δείχνει πάντα πιο εντυπωσιακός από το τσιμέντο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι!

Το ιδανικότερο, αν η πισίνα σου βρίσκεται δίπλα σε έναν τοίχο και δεν υπάρχει χώρος για να φυτέψεις πολλά δέντρα, είναι να βάλεις ένα αναρριχώμενο φυτό το οποίο θα καλύψει τον τοίχο σου.

Χρησιμοποίησε την πέτρα για την διακόσμηση του κήπου
Η πέτρα είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα υλικά για την διακόσμηση μιας αυλής ή ενός κήπου, αλλά αν την χρησιμοποιήσεις σωστά το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι συγκλονιστικό!

Μπορείς είτε να ντύσεις την αυλή σου με όμορφα πλακάκια είτε να φτιάξεις πέτρινα κολωνάκια δίπλα στην πισίνα σου είτε ακόμη και να φτιάξεις ένα ξεχωριστό μονοπάτι με πέτρα.

Χρησιμοποίησε ξεχωριστά διακοσμητικά κήπου
Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για την διακόσμηση πισίνας είναι να επιλέξεις προσεκτικά τα διακοσμητικά που θα την περιβάλλουν. Αυτά μπορεί να είναι μικρά αγαλματίδια ή ακόμη και κομψά φαναράκια, τα οποία θα συμβάλλουν και στον φωτισμό της.

Όσον αφορά τον εξωτερικό φωτισμό του κήπου σου όμως, μπορείς να κρεμάσεις στον τοίχο σου φωτιστικά επενδύοντας στην ασυμμετρία, για να δημιουργήσεις έναν όμορφο σχηματισμό.

Βάλε ενδιαφέρουσες κατασκευές
Τέλος, αυτή είναι η καλύτερη ιδέα για να κρατήσεις απασχολημένα τα παιδιά σου το καλοκαίρι. Από την μία πλευρά μπορείς να έχεις ένα ξύλινο σπιτάκι του οποίου η έξοδος θα είναι μια τσουλήθρα που θα καταλήγει μέσα στην πισίνα και από την άλλη πλευρά μπορείς να έχεις μια μπασκέτα στερεωμένη στο δάπεδο.

ΠΗΓΗ:DOYLEYTARAS.GR