Η επιλογή της κατάλληλης σκίασης για το μπαλκόνι σας, δεν είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να σας απασχολεί μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Τα οφέλη που μπορούν να χαρίσουν τα συστήματα σκίασης στο σπίτι σας είναι πολυάριθμα. Τα κυριότερα είναι η σκιά τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, διατήρηση δροσιάς το καλοκαίρι και οικονομία θέρμανσης τον χειμώνα. Η επιλογή της κατάλληλης σκίασης για το μπαλκόνι σας, δεν είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να σας απασχολεί μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Τα οφέλη που μπορούν να χαρίσουν τα συστήματα σκίασης στο σπίτι σας είναι πολυάριθμα. Τα κυριότερα είναι η σκιά τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, διατήρηση δροσιάς το καλοκαίρι και οικονομία θέρμανσης τον χειμώνα.

1. Δώστε country στυλ στο μπαλκόνι με ομπρέλα Θέλετε μία προσωρινή λύση για να δώσετε τέλος στην έντονη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι; Στερεώστε 1 ή και παραπάνω ομπρέλες στο μπαλκόνι σας. Η ομπρέλα είναι μία πολύ οικονομική λύση η οποία θα φέρει την εξοχή στο σπίτι σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία ομπρέλα σε λευκούς – κρεμ τόνους ή σε απαλές αποχρώσεις του μπλε για μια πιο country διάθεση στο μπαλκόνι.
Τοποθετήστε τριγωνικό πανί σκίασης
2. Το τριγωνικό πανί σκίασης είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για σκίαση μπαλκονιού. Θα σας προστατέψει από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία του, ενώ παράλληλα θα δώσει στυλ στη βεράντα σας. Μπορείτε να βρείτε μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου και να κάνετε συνδυασμούς. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε διαφόρων χρωμάτων πανιά για να δημιουργήσετε πολύχρωμα σχέδια και να βάλετε τέλος στους βαρετούς τρόπους σκίασης.
3. Φέρτε τον κήπο στο μπαλκόνι σας Θέλετε να φέρετε τον κήπο στο μπαλκόνι σας; Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε έναν τοίχο ή μία σκεπή από κισσό; Προσανατολίστε το αναρριχώμενο φυτό έτσι ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείτε και αποκτήστε στη στιγμή την καλύτερη σκίαση μπαλκονιού, βασισμένη στην ομορφιά της φύσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι σταθερός ο τοίχος σας είναι να τοποθετήσετε μία πέργκολα σαν στήριγμα, για να αναπτυχθεί το φυτό σας. 4.Επιλέξτε πέργκολες για μία κομψή και μοντέρνα
Η επιλογή της κατάλληλης σκίασης για το μπαλκόνι σας, δεν είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να σας απασχολεί μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Τα οφέλη που μπορούν να χαρίσουν τα συστήματα σκίασης στο σπίτι σας είναι πολυάριθμα. Τα κυριότερα είναι η σκιά τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, διατήρηση δροσιάς το καλοκαίρι και οικονομία θέρμανσης τον χειμώνα.
Φυσικά, τα οφέλη εξαρτώνται από το τύπο σκίασης που θα επιλέξετε για το μπαλκόνι σας. Ακόμη, τα συστήματα σκίασης εξωτερικών χώρων μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εξωτερική όψη του σπιτιού σας.

Παρακάτω παρουσιάζονται 5 καλύτερες ιδέες για σκίαση μπαλκονιού.

1. Δώστε country στυλ στο μπαλκόνι με ομπρέλα

Θέλετε μία προσωρινή λύση για να δώσετε τέλος στην έντονη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι; Στερεώστε 1 ή και παραπάνω ομπρέλες στο μπαλκόνι σας. Η ομπρέλα είναι μία πολύ οικονομική λύση η οποία θα φέρει την εξοχή στο σπίτι σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία ομπρέλα σε λευκούς – κρεμ τόνους ή σε απαλές αποχρώσεις του μπλε για μια πιο country διάθεση στο μπαλκόνι.

2. Τοποθετήστε τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί σκίασης είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για σκίαση μπαλκονιού. Θα σας προστατέψει από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία του, ενώ παράλληλα θα δώσει στυλ στη βεράντα σας. Μπορείτε να βρείτε μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου και να κάνετε συνδυασμούς. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε διαφόρων χρωμάτων πανιά για να δημιουργήσετε πολύχρωμα σχέδια και να βάλετε τέλος στους βαρετούς τρόπους σκίασης.

3. Φέρτε τον κήπο στο μπαλκόνι σας

Θέλετε να φέρετε τον κήπο στο μπαλκόνι σας; Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε έναν τοίχο ή μία σκεπή από κισσό; Προσανατολίστε το αναρριχώμενο φυτό έτσι ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείτε και αποκτήστε στη στιγμή την καλύτερη σκίαση μπαλκονιού, βασισμένη στην ομορφιά της φύσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι σταθερός ο τοίχος σας είναι να τοποθετήσετε μία πέργκολα σαν στήριγμα, για να αναπτυχθεί το φυτό σας.

4. Επιλέξτε πέργκολες για μία κομψή και μοντέρνα όψη

Οι πέργκολες, αποτελούν μια ιδανική επιλογή για εσάς που αγαπάτε το φως της ημέρας και δεν θέλετε να μένετε μέσα στο σπίτι. Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, με μεγάλη ευκολία. Αποτελούν μία μόνιμη κατασκευή που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, καθώς έχουν τεράστια αντοχή στον χρόνο αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, υπάρχει τεράστια ποικιλία σε είδη πέργκολας για μπαλκόνι, για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Τα δημοφιλέστερα είδη πέργκολας είναι οι ξύλινες, οι μεταλλικές και οι αλουμινίου. Καθένα από αυτά τα είδη είναι διαφορετικό ως προς την όψη αλλά και τη χρησιμότητα. Για παράδειγμα η μεταλλική πέργκολα διακρίνεται για την αντοχή της και τη μοντέρνα όψη της. Αντίθετα, η ξύλινη, χάρη στην κομψή αισθητική της θα γίνει το στολίδι του μπαλκονιού σας.

5. Τέντες

Όπως και τα υπόλοιπα συστήματα σκίασης, οι τέντες προστατεύουν τον εσωτερικό σου χώρο από την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνουν τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης. Παράλληλα είναι πολύ ανθεκτικές στα καιρικά φαινόμενα ώστε να μην προκαλείται φθορά στο σπίτι σου από βροχές, ανέμους κλπ. Στην αγορά, θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε υλικά, σχέδια, χρώματα και μηχανισμούς για να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα. Τα πιο συνηθισμένα είδη τέντας είναι η τέντα με σταθερούς βραχίονες που διακρίνεται για τη σταθερότητα της και με σπαστούς βραχίονες που χαρίζει ευκολία στη χρήση και καλαισθησία στο χώρο. Τέλος, οι τέντες αποτελούν μία πολύ οικονομική επιλογή σε σχέση με άλλα συστήματα σκίασης μπαλκονιού, όπως είναι οι πέργκολες. Η τιμή τους βέβαια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το υλικό και τη τεχνολογία που διαθέτουν. Γι αυτό καλύτερα να αναλογιστείς τη σχέση τιμής-ποιότητας πριν προβείς σε αγορά.

Πηγή: douleutaras.gr