Ο ήλιος, αναλαμβάνει να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε σημείο του κήπου ή της βεράντας μας. Όταν βραδιάζει, όμως, τη σκυτάλη παίρνει το τεχνητό φως το οποίο έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει όχι μόνο τον εξωτερικό χώρο, αλλά ολόκληρο το κτήριο. Ο σωστός φωτισμός ενός εξωτερικού χώρου, πρέπει να εξυπηρετεί τρεις βασικές ανάγκες: την λειτουργικότητα, την ασφάλεια, αλλά και την διακόσμηση του χώρου. Πιο αναλυτικά…

Ένας φωτισμός ασφαλείας ο οποίο θα λειτουργεί με φωτοκύτταρα, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά από τυχόν ανεπιθύμητοους επισκέπτες, βοηθώντας μας ταυτόχρονα να κινούμαστε με μαγαλύτερη άνεση και ασφαλεια στον χώρο (π.χ. ένα φως μπορεί να ενεργοποιείται όταν πλησιάζουμε σε σκάλες) και εξοικονομώντας χρήματα μια και τα φώτα παραμένουν αναμμένα τόσο όσο χρειάζεται.

Τα ηλιακά φωτιστικά αποτελούν μια καλή λύση για τον φωτισμό του εξωτερικού χώρου μας. Το φωτοβολταϊκό πάνελ το οποίο διαθέτουν, τους επιτρέπει να συσωρρεύουν το φώς του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποθηκεύουν ενέργεια την οποία εξωτερικεύουν το βράδυ. Η τοποθέτησή τους είναι απλή, εύκολη, ενώ είναι ιδανικά για εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, οι οπτικές ίνες, αποτελούν μία ιδανική λύση για τον κήπο μας ιδίως από τη στιγμή που στον χώρο υπάρχει υγρό στοιχείο – π.χ. μία αυτοσχέδια πηγή, μία τεχνητή λίμνη, ένα συντριβάνι ή μία πισίνα. Σαφώς, προϋποθέτει ένα πιο απαιτητικό budget, ωστόσο αποτελεί μια υπέροχη, ασφαλή και πρακτική εναλλακτική η οποία μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο μας.

Photos: via Pinterest