Είναι ωραίο να έχει κανείς επιλογές. Κάποιες φορές, όμως, οι πολλές επιλογές μπορεί να μας… μπερδέψουν. Στην περίπτωση της διακόσμησης του εξωτερικού χώρου μας, μία γλάστρα μπορεί να κρύβει πολλά θετικά στοιχεία, αλλά και κάποιες μικρές δυσκολίες τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας προκειμένου να κάνουμε τη σωστή επιλογή για τον χώρο και την αισθητική μας. Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε να τις δούμε μία προς μία;

Πλαστικές: Είναι οικονομικές, ελαφριές, ενώ πολλές από αυτές έχουν και υπέροχο design. Επίσης, μπορούμε να τις βρούμε σε αμέτρητες αποχρώσεις και να επιλέξουμε εκείνη ή… εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο στον χώρο μας.

Πήλινες: Δημιουργούν ένα όμορφο, rustic αποτέλεσμα το οποίο θα ταίριαζε σε οποιοδήποτε χώρο. Από την άλλη, όμως, είναι πολύ βαριές (το οποίο σημαίνει ότι μετακινούνται δύσκολα), υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν και κοστίζουν σχετικά περισσότερο.

Ξύλινες γλάστρες και ζαρντινιέρες: Η αλήθεια είναι ότι πλέον βλέπουμε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές κατοικίες. Μας κερδίζουν χάρης στο όμορφο, φυσικό αποτέλεσμα το οποίο χαρίζουν στον χώρο μας. Μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες διαστάσεις και να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χρειάζονται συντήρηση προκειμένου να διατηρήσουν την όμορφη όψη τους.

Μεταλλικές: Μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες γωνιές στον χώρο μας, ενώ ακόμα και μία πιο… πολυκαιρισμένη χροιά τους κρύβει αρκετό ενδιαφέρον. Υπάρχει περίπτωση να σκουριάσουν, γι’ αυτό θα πρέπει να τις φροντίζουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις κρατήσουμε για πολλά χρόνια.

Τσιμεντένιες: Είναι ανθεκτικές, αλλά πάρα πολύ βαριές. Το πράσινο χρώμα των φυτών μας, αναμφίβολα αναδεικνύεται μέσα σε αυτές. Επιστρατεύοντάς τες, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχες γωνιές και δώσουμε στον χώρο μας μια πιο industrial αισθητική.

Photos: via Pinterest