Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι μας. Το αντίθετο μάλιστα. Χρησιμοποιώντας κάποια απλά τρικ, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις… εξωτερικές γωνιές του σπιτιού μας σε μικρές χειμερινές οάσεις, οι οποίες θα αποπνέουν απίστευτη ζεστασιά και θαλπωρή ανεξάρτητα με το πόσο κρύο κάνει.

 

1. christmas , Χριστούγεννα , xristougena , xrhstougena, exterior , design, εξωτερικός χώρος

Ξεκινάμε από τον… φωτισμό: Όχι τον απλό παραδοσιακό φωτισμό. Τον ζεστό φωτισμό που προσφέρει ένα φαναράκι – μεταλλικό, γυάλινο ή ξύλινο. Για να το φτιάξουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όντως μεταλλικά φαναράκια τα οποία θα εφοδιάσουμε με κεριά. Μάλιστα, αν θέλουμε, μπορούμε να τα στερεώσουμε και σε κάποια γωνιά στο ταβάνι μας σε διάφορα ύψη, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό συρματάκι (όχι με σχοινί μια και μπορεί να κοπεί λόγω της θερμότητας). Δεν έχουμε μεταλλικά φαναράκια; Κάνουμε στροφή σε μερικά απλά γυάλινα βάζα που μπορεί να διαθέτουμε ή ακόμα και γυάλινα μπουκάλια ή βαζάκια από αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας. Λίγη άμμος, 2-3 ρεσό και η σύνθεσή μας είναι έτοιμη!

 

 

christmas , Χριστούγεννα , xristougena , xrhstougena, exterior , design, εξωτερικός χώρος

Περνάμε στα έπιπλα: Σαφώς και δεν θα αλλάξουμε την επίπλωση του εξωτερικού μας χώρου μέσα στον χειμώνα. Μπορούμε απλά να την κάνουμε λίγο πιο… χειμερινή, εφοδιάζοντας τις καρέκλες μας με ζεστά ριχτάρια, οικολογικά γούνινα υφάσματα και μάλλινα μαξιλάρια. Τέλος, ένα stand, ένα ραφάκι ή ένα ξύλινο ή ψάθινο μπαούλο στο οποίο θα έχουμε διάφορα fleece κουβερτάκια θα μας βοηθήσει να κάνουμε την παραμονή μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας ακόμα πιο ευχάριστη.

 

 

 

christmas , Χριστούγεννα , xristougena , xrhstougena, exterior , design, εξωτερικός χώρος

Ολοκληρώνουμε με ένα… χαλί: Χαλί έξω; Ναι, πολύ καλά διαβάσατε! Τα χαλιά στους εξωτερικούς χώρους είναι μία τάση η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Σαφώς και δεν ζεσταίνει στην κυριολεξία τον χώρο, το χρησιμοποιούμε, όμως, γιατί -όπως και να το κάνουμε- τον ζεσταίνει μεταφορικά.

 

 

 

Photos: via Pinterest