Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ήδη περνάμε τον περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού… Για πολλούς, ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες αρκούν για να συνθέσουν μία γωνιά στο μπαλκόνι, τον κήπο ή τη βεράντα τους. Κι όμως, η τάση προστάζει τη δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου υπαίθριου καθιστικού, αντίστοιχο με αυτό που θα δημιουργούσαμε αν βρισκόμασταν στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Αναφερόμαστε σε ένα καθιστικό αποτελούμενο από σαλόνι και τραπεζαρία (αν η έκταση του χώρου το επιτρέπει), με όλα τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία (ανεξαρτήτως χώρου).

Στην ουσία, πρόκειται για έναν χώρο καινούργιο ο οποίος δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από το εσωτερικό του σπιτιού. Στις γραμμές που ακολουθούν, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει κάποια βασικά στοιχεία τα οποία αξίζει να ενσωματώσετε στο υπαίθριο καθιστικό σας. Δε μένει παρά να τους ρίξετε μια ματιά και να υιοθετήσετε εκείνα που σας αρέσουν περισσότερο.

1. Ένας καναπές, μία πολυθρόνα και ένα τραπεζάκι είναι κάποια από τα βασικά έπιπλα στα οποία αξίζει να επενδύσετε. Διαφορετικά, αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε από το concept του καθιστικού σε αυτό της τραπεζαρίας, παραλείποντας τον καναπέ και τις πολυθρόνες και κρατώντας μόνο το τραπέζι και τις καρέκλες.
2. Το πράσινο στοιχείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός εξωτερικού χώρου. Επιλέξετε τα αγαπημένα σας φυτά, λοιπόν, και δημιουργήστε μια μικρή όαση στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο σας. Προσοχή, όμως! Καλό θα ήταν να επιλέξετε φυτά τα οποία απωθούν τα έντομα (και κυρίως τα κουνούπια)!
3. Επιστρατεύστε διάφορα διακοσμητικά για να «ζεστάνετε» τον χώρο. Μαξιλαράκια, κηροπήγια και διάφορα άλλα διακοσμητικά θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το υπαίθριο καθιστικό σας στη στιγμή.
4. Ένα καλοκαιρινό χαλί, θα μπορούσε να υποδεχτεί επάνω του το ξεχωριστό σκηνικό σας και να αποτελέσει το τέλειο φόντο για αυτό. Για πολλούς, αποτελεί υπερβολή… Είναι μέχρι να το δουν στρωμένο στον χώρο τους.
5. Επιλέξτε σωστά τα ιδανικά φωτιστικά. Βασική προϋπόθεση εκτός από το να ταιριάζουν στον χώρο; Να έχουν ροοστάτη ούτως ώστε να μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά την ένταση φωτός που επιθυμείτε.

Photos: Sonnie Hiles via Unsplash.com via Pinterest