Το πορτοκαλί ήταν ένα από τα χρώματα το οποίο μας απασχολεί πολύ κάθε καλοκαίρι… Φέτος, το βλέπουμε να κάνει δυναμική εμφάνιση σε μια πιο… παλ απόχρωσή του. Αυτή, δεν είναι άλλη από το Living Coral της Pantone για το οποίο σας μιλήσαμε πριν από μερικές ημέρες.

Το σίγουρο είναι πως μπαίνοντας δειλά-δειλά στο καλοκαίρι, θα το δούμε να πρωταγωνιστεί και πάλι τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους πολλών κτηρίων. Οι ειδικοί λένε πως, χάρη στη ζεστασιά που αποπνέει, είναι ιδανικό για τους χώρους υποδοχής. Εμείς, πάλι, θεωρούμε πως είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε χώρο αρκεί να μας αρέσει. Το μυστικό (για ακόμα μία φορά) βρίσκεται στον… πειραματισμό. Οι αποχρώσεις του είναι πολλές… Δε μένει, λοιπόν, να πειραματιστούμε και να καταλήξουμε στην πιο κατάλληλη για εμάς. Σημείωση: Όταν λέμε «αποχρώσεις», δεν εννοούμε μόνο τα χρώματα στους τοίχους… Τα υφάσματα, τα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα – αποτελούν όλα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού μας. Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε με το πορτοκαλί;

#1

Του αναθέτουμε να «φωτίσει» πιο σκουρόχρωμες επιφάνειες. Το μαύρο, το μαύρο μπλε, το σκούρο μπλε, αλλά και το γκρι αποτελούν χρώματα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με κάθε απόχρωση του πορτοκαλί.

#2

Όπως είπαμε ακριβώς πιο πάνω, το γκρι θα μπορούσε κάλλιστα να συνδυαστεί με το πορτοκαλί. Εδώ, το βλέπουμε να κάνει πιο… happy έναν industrial χώρο. Φυσικά το γκρι βρίσκεται παντού στον χώρο, ποιο είναι το χρώμα, όμως, το οποίο εν τέλει κλέβει την παράσταση;

#3

Επενδύουμε στην πιο… παστέλ υπόστασή του. Αναμφίβολα δεν αποτελεί το χρώμα το οποίο θα επιλέγαμε για ένα πιο «ήσυχο» σκηνικό, κι όμως, κοιτάζοντάς το σε αυτή τη λήψη συνειδητοποιούμε πως οι δυνατότητές του είναι πραγματικά απεριόριστες… Αρκεί να έχουμε όρεξη να πειραματιστούμε!

#4

Διστάζουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλες επιφάνειες; Τότε, παίζουμε με κάποια στοιχεία των επίπλων μας. Το επιλέγουμε για να ντύσουμε την πολυθρόνα μας, ή… ένα μέρος αυτής, συνδυάζοντάς το με ένα άλλο αγαπημένο μας χρώμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση με το γκρι).

#5

Μας φοβίζουν οι έντονες αποχρώσεις του; Τότε, δε μένει παρά να κινηθούμε κοντά στις πιο γήινες εναλλακτικές τις οποίες μας προσφέρει. Ευτυχώς, η γκάμα των αποχρώσεών του είναι μεγάλη και σίγουρα μπορούμε να βρούμε την απόχρωση που μας ικανοποιεί…

#6

Δεν υπάρχει πιο εύκολος και… ανώδυνος τρόπος να πειραματιστούμε με το πορτοκαλί από το να επιλέξουμε κάποια διακοσμητικά στοιχεία σε ανάλογες αποχρώσεις. Έτσι, θα έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας για να το συνηθίσουμε και, αν θέλουμε, να προχωρήσουμε σε πιο τολμηρές διακοσμητικές παρεμβάσεις.

#7

Αν επιθυμούμε να ανακαλύψουμε την πιο… vintage πλευρά μας, τότε το πορτοκαλί είναι ο ιδανικός μας σύμμαχος για να το κάνουμε. Ταπετσαρίες, διακοσμητικά και έπιπλα χορεύουν στους ρυθμούς του και μας βοηθούν να συνθέσουμε το τέλειο σκηνικό!

 

* Photos: Martin Péchy via Unsplash & via Pinterest