Η κουζίνα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους του σπιτιού, ενώ έχει πλέον κερδίσει (επάξια!) τη θέση που της αξίζει και στον κόσμο του interior design, με τους σχεδιαστές να δημιουργούν μοναδικά έπιπλα, στιλ και τάσεις για να κρατούν διαρκώς αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Η νέα τάξη πραγμάτων, έχει ως σημείο αναφοράς την απόλυτη γεωμετρία, τους καθαρούς χώρους και τη minimal αισθητική, η οποία αντί να φορτώνει έναν χώρο, τον αποφορτίζει. Παρακάτω, θα βρείτε 4 έξυπνους τρόπους για να την εντάξετε στη δική σας κουζίνα.

 

Κρυφοί χώροι

Όλα ξεκινούν από την οργάνωση και την τάξη. Από την ανάγκη να εξοικονομηθεί χώρος χωρίς να γίνουν «περικοπές» στους βοηθητικούς -αλλά και τους κυρίως χώρους!- που μπορεί να βρίσκονται κοντά σε μια κουζίνα (βλ. τραπεζαρία). Τα ντουλάπια, τα μυστικά ράφια και οποιεσδήποτε άλλες έξυπνες λύσεις, λοιπόν, έχουν την τιμητικής τους εδώ!

 

Ξύλο & Πέτρα

Ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό σύνολο δομείται επιστρατεύοντας το ξύλο και την πέτρα. Ένα σύνολο το οποίο ξετυλίγεται μέσα από οριζόντιες και κάθετες γραμμές οι οποίες αλλάζουν ύφος και χρώματα κάθε φορά που συναντούν ένα διαφορετικό φωτισμό – φυσικό ή τεχνητό και προσδίδουν μια πιο μεσογειακή αισθητική στην κουζίνα μας.

Η δύναμη του ξύλου

Ποια είναι η δύναμη αυτή; Η μοναδική ευκολία του να μεταμορφώνεται σε χίλια δύο πράγματα και η ικανότητά του να εναρμονίζεται πλήρως σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Σε αυτή τη φάση, προτιμούμε την πιο… σοφιστικέ εκδοχή του. Μπορείτε να το επιλέξετε στην πιο… στιβαρή μορφή του και να το συνδυάσετε με γυάλινες λεπτομέρειες προσδίδοντάς του περισσότερο στιλ. Επιπλέον, έχετε κατά νου ότι στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η νησίδα, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης για όλης την οικογένεια.

Βιομηχανικό στιλ

Αναφερόμαστε, φυσικά, στο ισχυρό βιομηχανικό ύφος με τις ξεκάθαρες γραμμές οι οποίες παραπέμπουν στην industrial πλευρά της διακόσμησης. Μια πλευρά η οποία -εκτός από τα χαρακτηριστικά υλικά τα οποία χρησιμοποιεί-  υιοθετεί και τις πιο σκοτεινές αποχρώσεις, διαφυλάσσοντας τον ζεστό χαρακτήρα τους μέσα από συνδυασμούς με αντίστοιχα υλικά.

Photo: Christian Mackie via Unsplash.com & via Pinterest