Φαντάζομαι όλοι τη θυμάστε. Είναι η τάση η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της το 2019 και αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμα μία χρονιά (μπορεί και περισσότερες). Η αβάσταχτη ελαφρότητα του σκανδιναβικού design με τις λιτές γραμμές, τη minimal αισθητική και τις γήινες αποχρώσεις, αποτελεί μία από τις πιο «φορεμένες» τάσεις της εποχής, η οποία είδαμε να επηρεάζει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κατοικίες, αλλά και καταστήματα – όπως εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες και άλλα πολλά.

Βασικός στόχος της; Να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο, χαλαρό περιβάλλον στο οποίο καθένας θα μπορεί να νιώσει «σαν στο σπίτι του» και να αποβάλει όλο το άγχος της ημέρας. Σύμμαχοί μας; Υλικά δανεισμένα από τη φύση, όπως ξύλο και μαλλί, αλλά και κάποια επιμέρους στοιχεία τα οποία εναρμονίζονται πλήρως στην απέριττη αυτή αισθητική – όπως το μάρμαρο, αλλά και τα βαμβακερά υφάσματα ή η ψάθα. 
Περνώντας στις αποχρώσεις, συναντάμε το γκρίζο χρώμα στις πιο ανοιχτόχρωμες εκδοχές του, το οποίο παντρεύεται -φυσικά!- με το λευκό, αλλά και το μπεζ το οποίο μοιάζει να κάνει δυναμικό comeback. Όσο για το πού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού – από το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, μέχρι την κουζίνα και το μπάνιο. Τέλος, κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου στιλ τα οποία θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας -μια και θα μπορούσαν όχι μόνο να συμβάλλουν, αλλά και να αναδείξουν το τελικό αποτέλεσμα- είναι το artisan style, κάποια «ήσυχα» ethnic στοιχεία, αλλά και τα πιο «τραχιά» φινιρίσματα σε έπιπλα ή σε κάποια statement κομμάτια στα οποία θα μπορούσαμε να επενδύσουμε. Δε μένει παρά να τα σκεφτούμε όλα και να καταλήξουμε σε εκείνα που ταιριάζουν στον χώρο και την αισθητική μας.

Φωτογραφίες: Kara Eads via Unsplash.com & Pinterest