Σήμερα θα μιλήσουμε για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Προφανώς, το έχετε καταλάβει διαβάζοντας τον τίτλο. Αυτό, όμως, που σίγουρα δεν έχετε καταλάβει, είναι το τι ακριβώς θα πούμε. Θα μιλήσουμε για μία ιδέα η οποία μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του εξωτερικού χώρου σας στη στιγμή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Ας ξεκινήσουμε από τη διακόσμηση του… εσωτερικού χώρου και συγκεκριμένα από το σαλόνι, την τραπεζαρία ή την κρεβατοκάμαρά σας… Δεν ξέρω πιο στιλ διακόσμησης σας αρέσει, φαντάζομαι όμως πως για να βρίσκεστε σε αυτό εδώ το site και για να διαβάζετε αυτό εδώ το άρθρο, το ψάχνετε λίγο παραπάνω. Αυτό, σημαίνει, ότι εκτός από έναν καναπέ και ένα τραπεζάκι, σίγουρα στο σαλόνι σας (αλλά και στους υπόλοιπους χώρους) δημιουργείτε και κάποιες όμορφες γωνιές. Ε, αυτές ακριβώς τις γωνιές θα μπορούσατε κάλλιστα να τις δημιουργήσετε και στο μπαλκόνι, τη βεράντα και τον κήπο σας. Πώς; Είναι απλό! Δημιουργώντας κάποιες επιμέρους “οάσεις” οι οποίες θα πάνε την αισθητική τους σε άλλη διάσταση.
Μερικές γλάστρες με φυτά μαζεμένες σε μία γωνιά, κάποια άλλα φυτά σε διαφορετικά – λίγο πιο πρωτότυπα- κασπό, μια καρέκλα με μαξιλάρι και ένα τραπεζάκι με μερικά βιβλία δίπλα της, ακόμα και ένας μικρότερος κήπος στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο σας θα μπορούσε να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους. Πώς θα τον κάνατε αυτόν; Πολύ απλά, επιστρατεύοντας μία μεγαλύτερη γλάστρα ή ζαρντινιέρα στην οποία θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σύνθεση με διάφορα φυτά (όλα μέσα στην ίδια γλάστρα). Μάλιστα, μέσα σε αυτή θα μπορούσατε να στερεώσετε και ένα ηλιακό φωτάκι, το οποίο θα σας επέτρεπε να απολαμβάνετε την ξεχωριστή σύνθεση ακόμα και το βράδυ, χαλαρώνοντας μόνοι σας ή παρέα με τους φίλους σας.
Προσοχή! Το μυστικό δεν κρύβεται στο να χαλάσετε μία περιουσία, αλλά στο να γκρουπάρετε με έναν όμορφο, δημιουργικό τρόπο τα φυτά σας, αλλά και κάποια επιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα 😉

Photos: Cherry Laithang via Unsplash & via Pinterest