Αυτή την εποχή, τα φυσικά υλικά έχουν την τιμητική τους. Λινά και βαμβακερά υφάσματα, χαλκός, τσιμέντο, πέτρα, ξύλο και ορείχαλκος συνδυάζονται μεταξύ τους χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος! Βασική προϋπόθεση; Να διαθέτουμε φαντασία και να κρατάμε… χαμηλούς τόνους. Ένα λευκό σαλόνι, μπορεί κάλλιστα να αλλάξει στιλ και ύφος αν ακολουθήσουμε κάποιες απλές συμβουλές. Ξεκινάμε, λοιπόν, εφοδιάζοντας τον καναπέ με πολύχρωμα παστέλ διακοσμητικά μαξιλάρια. Αν πάλι έχουμε ήδη έναν καναπέ σε παστέλ απόχρωση, τότε απλά σκορπίζουμε επάνω του μερικά πιο ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια.

Στο σημείο αυτό, μπορούμε να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τα παστέλ διακοσμητικά μπορούν γενικά να μας βοηθήσουν να ανανεώσουμε οποιονδήποτε χώρο, χαρίζοντας μια πιο ανοιξιάτικη όψη στο σαλόνι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού μας.

Και περνάμε στα φωτιστικά. Παίζουμε με τα υλικά τους, αλλά και με τα καπέλα τους και τα ταιριάζουμε με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Παντρεύουμε το μέταλλο με το γυαλί, διακοσμούμε με κηροπήγια και βάζα φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά, ενώ δεν παραλείπουμε να βάλουμε στο παιχνίδι και τα κάδρα!

Photo: Sidekix Media via Unsplash