Ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών στιλ αποτελεί αναμφίβολα σημείο της εποχής – και μάλιστα πολύ ενδιαφέρον! Το “κλειδί” της επιτυχίας του βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το “πάντρεμα” αυτό, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι επιτηδευμένο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αποπνέει φρεσκάδα και αισιοδοξία. Γιατί; Επειδή με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τη διακόσμηση του χώρου, θα λειτουργήσει θετικά και στη διάθεσή μας! Λίγα πράσινα φύλλα σε ένα βάζο, ένας μονόχρωμος καναπές γεμάτος πολύχρωμα μαξιλάρια (μονόχρωμα, με floral ή γεωμετρικά μοτίβα, με γράμματα, λέξεις ή οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους) αποτελούν μια καλή αρχή.

Συνεχίζουμε με κάποια επιμέρους στοιχεία, τα οποία όμως θα κληθούν να παίξουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά την έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Ποια είναι αυτά;

  • Ένα-δύο πρωτότυπα διακοσμητικά και ένα ethnic χαλί (ανοιξιάτικο, μια και πλέον η άνοιξη βρίσκεται απίστευτα κοντά μας!).
  • Μία ζωντανή, γλυκιά απόχρωση στον κεντρικό τοίχο (θα μπορούσε να είναι αυτός που ακουμπάει ο καναπές μας), η οποία θα προβάλει τη funky διάθεση του χώρου.
  • Κάποια κάδρα με πίνακες ή φωτογραφίες.

Και, κάπως έτσι, μπορούμε να καταφέρουμε να δώσουμε άλλη διάσταση στο καθιστικό μας, απλά ενσωματώνοντας μερικά επιπλέον στοιχεία στην ήδη υπάρχουσα διακόσμηση του σπιτιού μας. Το μυστικό; Να παίξουμε με τα χρώματα, αλλά ως επί το πλείστον, με τα διάφορα στιλ!

Photo: Orlova Maria via Unsplash