ΊΣΟΝ σημαίνει ισότητα και όχι διάκριση. ΊΣΟΝ σημαίνει χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης για θέατρο και χορό για τα άτομα με αναπηρία. Λειτουργεί στο Βοτανικό της Αθήνας από τις 16 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας  το πρώτο εργαστήρι θεάτρου και χορού συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Πρόκεται για ένα χώρο 90 τμ στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Βοτανικού Μελενίκου 33, πλήρως προσβάσιμο και διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου για να πληροί τις ανάγκες των μαθημάτων θεάτρου και χορού που θα πραγματοποιούνται σε αυτόν αλλά και των σεμιναρίων, των καλλιτεχνικών παρουσιάσεων και των παραστάσεων που θα φιλοξενεί.

Το εργαστήρι του ΙΣΟΝ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά το αποτέλεσμα του ειδικά διαμορφωμε΄νου χώρου προκύπτει από την σύμπραξη τριών καλλιτεχνικών ομάδων της ομάδας ΘΕΑΜΑ με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου, της ομάδας ΕΞΙΣ με την Άννα Βεκιάρη και της ομάδας ARTimeleia και την Αννίτα Καπουσίζη.

“Στόχος μας”, αναφέρουν οι ιδρυτές του ΙΣΟΝ, είναι “μέσα από τον χώρο αυτό, είναι η ανάδειξη της ισότιμης παρουσίας ανάπηρων καλλιτεχνών και η μη εξαιρετική συνδιδασκαλία και συνεκπαίδευση ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών μέσα από μεθοδολογίες και πρακτικές που έχουν αναπτύξει οι τρεις ομάδες μας στην πολυετή παρουσία τους στον χώρο του θεάτρου και του χορού. Η δημιουργία του ΊΣΟΝ ευελπιστούμε να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην έννοια της συναντίληψης και στην αποδοχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.”

πληροφορίες: ΊΣΟΝ, Μελενίκου 33, Γκάζι, https://ison.com.gr/