Θέλετε να αλλάξετε λίγο τη διακόσμηση του σπιτιού σας, χωρίς να μπείτε σε ιδιαίτερα έξοδα; Αναζητάτε έναν έξυπνο τρόπο για να… φρεσκάρετε κάποιους από τους τοίχους π.χ. του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας ή του παιδικού δωματίου; Μάλλoν, σας έχουμε μια καλή λύση η οποία έχει τη δύναμη και τον τρόπο να δώσει άλλη διάσταση στην αισθητική του χώρους σας, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Πρόκειται για μία τεχνική η οποία μπορεί να χαρίσει ακόμα περισσότερο στιλ σε έναν λευκό ή χρωματιστό τοίχο. Φυσικά, μιλάμε για το stencil. Βασική προϋπόθεση; Το χρώμα που θα επιλέξετε να είναι διαφορετικό από αυτό του τοίχου! Πώς θα την εφαρμόσετε; Αφού βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει, υπολογίστε προσεκτικά την έκταση που θέλετε να του δώσετε στον τοίχο. Τοποθετήστε το stencil και στερεώστε το καλά με λίγη ειδική κόλλα για stencil ή λίγο blue tac.

Περάστε το χρώμα το οποίο έχετε επιλέξει στα κενά χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο. Αν είναι η πρώτη σας φορά, το σφουγγάρι μπορεί να αποδειχτεί καλύτερη και ευκολότερη λύση. Προσοχή! Είτε χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι είτε πινέλο, δεν θα πρέπει να βάλετε υπερβολικό χρώμα. Έτσι, θα μπορέσετε να χειριστείτε καλύτερα την κατάσταση έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο. Τέλος, αφαιρέστε προσεκτικά το stencil και θαυμάστε το αποτέλεσμα!

 

Photo: Sophia Baboolal via Unsplash.com & Pinterest