Η τεχνική της παλαίωσης μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο μας και να μας χαρίσει αυτή την αίσθηση ρομαντισμού που τόσο επιθυμούμε… Αλήθεια, όμως, πως θα πρέπει να κινηθούμε για να στήσουμε ένα όμορφο shabby chic σκηνικό;

 

Όχι, το μυστικό δεν κρύβεται στα πανάκριβα αντικείμενα ή σε «ηχηρά» διακοσμητικά στοιχεία, αλλά σε ξεχωριστά διακοσμητικά ευρήματα από παλαιοπωλεία και υπαίθριες αγορές. Αν, λοιπόν, ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που αγαπούν την διακόσμηση στην πιο… light και «ήσυχη» εκδοχή της, τότε δε μένει παρά να ρίξετε μια ματιά στις γραμμές που ακολουθούν και να ανακαλύψετε μικρές έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε τον χώρο σας εύκολα, γρήγορα, απλά και οικονομικά στους ρυθμούς του shabby chic. Βασικό στοιχείο; Το λευκό χρώμα και η υφή του πολυχρησιμοποιημένου η οποία μας χαρίζει αυτό το shabby chic effect που μας μεταφέρει μονομιάς σε μια άλλη εποχή που κρύβει μέσα της ρομαντικά στοιχεία και μια καθαρότητα ψυχής η οποία εναποθέτεται στη διακόσμηση του χώρου. Το μυστικό θα το βρούμε στις λεπτομέρειες οι οποίες –ευτυχώς– είναι διαθέσιμες, προσιτές και ουδέτερες – κάτι το οποίο μας βοηθάει να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο παντός καιρού και… εποχής! Όλα όσα θα χρειαστούμε και όλα εκείνα που μπορούμε να κάνουμε βρίσκονται στις γραμμές που ακολουθούν. Δε μένει παρά να τα μελετήσουμε και να τα φανταστούμε στον χώρο μας…

Τα αντικείμενα που θα χρειαστούμε…

 

  1. Λίγη (ή… περισσότερη) δαντέλα καλύπτει κάποια από τα παράθυρα, τα μαξιλάρια ή τα τραπεζάκια. Είναι ολόλευκη και μας βοηθάει να αποδώσουμε το ρομαντικό στοιχείο στο έπακρο.
  1. Ξύλα… Το ξύλινο στοιχείο σε οποιαδήποτε μορφή του μας βοηθάει να «ζεστάνουμε» τον χώρο και να «σπάσουμε» λίγο τον πάγο του λευκού. Το επιστρατεύουμε, λοιπόν, όπου θεωρούμε πως ταιριάζει – μέσα κι έσω από το σπίτι.
  1. Γεμίζουμε τον χώρο με ολόλευκα κεριά και αφήνουμε τη λάμψη τους να μας ζεστάνει και να γλυκάνει κάθε γωνιά του σπιτιού μας.
  1. Τα μικρά ξύλινα σπιτάκια πουλιών είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει τόσο την εξωτερική, όσο και την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας. Επενδύουμε, λοιπόν, σε αυτά και αναβαθμίζουμε την διακόσμησή μας χαρίζοντας ταυτόχρονα μια ζεστή φωλιά στους φτερωτούς μας φίλους.

(εδώ θα πρέπει να μπει η photo 4)

  1. Οι λευκές κορνίζες έχουν τη δύναμη να γεμίσουν τον τοίχο μας και να πλαισιώσουν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο κάθε ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μας. Δεν υπάρχει πιο όμορφο και ανεκτίμητο έργο τέχνης από μια στιγμή ευτυχίας – δεν συμφωνείτε;

 

  1. Επιστρατεύουμε λουλούδια σε λευκό χρώμα και ομορφαίνουμε ακόμα περισσότερο τον χώρο μας.

 

  1. Το λευκό ξύλο αποτελεί την ιδανική επιφάνεια η οποία θα πρέπει να έχει κυρίαρχη θέση στον χώρο. Βασική προϋπόθεση; Να διαθέτει αυτό το πολυκαιρισμένο look – σήμα κατατεθέν του shabby chic στιλ που θέλουμε να πετύχουμε.

Photos: via Pinterest