Η άνοιξη έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε ξεκινήσει να αναζητάμε απλούς τρόπους για να χαρίσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας λίγη από τη δροσιά της και -γιατί όχι;- ακόμα και λίγη από τη δροσιά του… καλοκαιριού.

Στις γραμμές που ακολουθούν, σας έχουμε έναν έξυπνο τρόπο, ο οποίος παράλληλα τυχαίνει να είναι και πολύ «της μόδας». Ποιος είναι αυτός; Οι ημιπολύτιμοι λίθοι, οι όμορφες ημιδιάφανες επιφάνειες στις οποίες αντικατοπτρίζονται τα χρώματα της ίριδας, αλλά και κάποιες ξεχωριστές λεπτομέρειες από χαλαζία ή σιδηροπυρίτη – στοιχεία τα οποία, όπως όλα δείχνουν, κάνουν δυναμικό comeback (όχι ότι έφυγαν και ποτέ από τη ζωή μας).

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι καλοδεχούμενα και μπορούμε κάλλιστα να τα επιστρατεύσουμε στα βάζα, τα διακοσμητικά, ακόμα και στα πόμολα που θα επιλέξουμε για να ανανεώσουμε τις ντουλάπες μας ή μια παλιά συρταριέρα. Όσο για το ποια θα πρέπει να διαλέξουμε; Δεν υπάρχουν κανόνες. Απλά κάνουμε μία έρευνα αγοράς και καταλήγουμε σε εκείνα που ταιριάζουν τόσο με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού μας, όσο και με την ιδιοσυγκρασία μας.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, αν θέλουμε, μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και την… όψη τους (και όχι τα στοιχεία αυτά καθαυτά) σε κάδρα και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά όσον αφορά το στιλ της διακόσμησης του χώρου μας.

 

Photos: Denilo Vieira via Unspalsh & Pinterest