Τα μικρά υπνοδωμάτια μοιάζουν εφιάλτες για όλους ,όλοι θα προτιμούσαμε μεγάλα και ευρύχωρα υπνοδωμάτια.αλλά υπάρχουν λύσεις που θα τα κάνουν να φαίνονται υπέροχα πάμε να δούμε κάποιες από αυτές.

Λευκό χρώμα σε σκούρο φόντο
Αν το δωμάτιο σου έχει σκούρο πάτωμα είναι όμορφο να επιλέξεις λευκό χρώμα σε κρεβάτι και έπιπλα.

Αποθηκευτικοί Χώροι
Για αυτό διάλεξε μια συρταριέρα, μια ντουλάπα ή ένα κομοδίνο σε όποιο μέγεθος θέλεις αρκεί να χωράει τα πράγματα σου για να μην καταλήξει το κρεβάτι σου να έχει ένα βουνό από πράγματα που δεν ξέρεις που να βολέψεις.

Ρετρό Στυλ
Αν ο χώρος που διαθέτεις επαρκεί μόνο για τα απαραίτητα έπιπλα δώσε το προσωπικό σου στυλ σ’ αυτά. Διάλεξε ρετρό σκεπάσματα και μαξιλάρια και κρέμασε μικρά διακοσμητικά, ακόμα και πάνω στον καθρέφτη.

Άσπρο-Γκρι
Διάλεξε ένα ανοιχτό γκρι για τους τοίχους και συνδύασε το με άσπρα-γκρι ή μαύρα έπιπλα και διακοσμητικά. Θα κάνει τον χώρο να φαίνεται αέρινος και θα δώσει έναν σοφιστικέ τόνο.

All time classic
Τα απλά σχέδια είναι πάντα διαχρονικά. Ένα ξύλινο κρεβάτι με λευκά χρώματα θα σου προσφέρει χαλαρότητα χωρίς επιτηδευμένα σχέδια.

Συμμετρία
Η συμμετρία δίνει πάντα ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Για ένα δωμάτιο με δύο κρεβάτια το καλύτερο που μπορείς να διαλέξεις είναι όμοια έπιπλα και διακοσμητικά. Χαρίζουν στον καθένα τον δικό του χώρο, χωρίς να μοιάζουν διαφορετικοί κόσμοι.

Λάβε υπόψιν σου το χώρο
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο προς όφελος σου. Ένα μικρό παράθυρο που μπορεί να βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι μπορεί να γίνει το βασικό σημείο διακόσμησης. Αξιοποίησε τα πάντα σωστά και δώσε έμφαση όπου χρειάζεται.

Ταπετσαρία
Όλη η διακόσμηση του υπνοδωματίου μπορεί να κρύβεται σε μια ταπετσαρία. Ένα περίεργο σχέδιο θα δώσει στυλ και τα υπόλοιπα έπιπλα μπορούν να κινηθούν σε απλούς τόνους, κάνοντας την επιλογή όλων των υπολοίπων εύκολη υπόθεση.

Σχέδια στους τοίχους
Ακόμα μπορείς σε όλο το δωμάτιο να χρησιμοποιήσεις έντονα σχέδια στους τοίχους. Με ασορτί χρώματα στην υπόλοιπη διακόσμηση το δωμάτιο θα αποκτήσει τέλειο στυλ.

Μικρός Χώρος
Αν το δωμάτιο είναι υπερβολικά μικρό φρόντισε να βάλεις το κρεβάτι σου στο σημείο που ο τοίχος είναι πολύ χαμηλός ή δεν μπορεί να τοποθετηθεί τίποτα άλλο ώστε να εξοικονομήσεις χώρο. Με μικρά κάδρα μπορείς να προσθέσεις πινελιές για να γίνει ακόμα πιο όμορφο.

Αξιοποίησε κάθε εκατοστό
Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για κρεβάτια. Μην κάνεις έκπτωση στο γούστο σου, διάλεξε όποιο ακριβώς σου αρέσει αλλά φρόντισε να είναι στις σωστές διαστάσεις. Με προσεκτικές επιλογές θα σου μείνει όσος χώρος χρειάζεται για αποθηκευτικούς χώρους.

Χρωματιστές πινελιές
Διάλεξε ένα συγκεκριμένο χρώμα και δώσε βάση σ’ αυτό. Βάλε μικρές πινελιές σε όλο το διάκοσμο ή ακόμα δημιούργησε μια γωνιά με αντικείμενα που να κυριαρχεί αυτό το χρώμα.

Φωτεινό δωμάτιο
Διάλεξε χρώματα σε γήινες αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ ή ανοιχτό γκρι εκεί που πέφτει το φως από το παράθυρο.
Ο χώρος έτσι θα δείχνει πιο μεγάλος και αρκετά φωτεινός.

Μαύρο σιδερένιο κρεβάτι
Σε μια ουδέτερη διακόσμηση με λευκό χρώμα και λίγα έπιπλα δώσε έμφαση στο κρεβάτι διαλέγοντας ένα βαρύ σιδερένιο μαύρο κρεβάτι.

Έντονοι τοίχοι
Αφού ο χώρος δεν μας επιτρέπει να βάλουμε αρκετά διακοσμητικά κάνε πρωταγωνιστή τους τοίχους. Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και σκούρα σχέδια για να αποκτήσει ενδιαφέρον το δωμάτιο.

Μαξιλάρια
Μια ακόμη έξυπνη ιδέα είναι να διαλέξεις ένα θέμα για τα μαξιλάρια. Ένα έντονο σχέδιο όπως τα λουλούδια μπορεί να αλλάξει τελείως την όψη ολόκληρου του χώρου.

Δώσε χρώμα στο κρεβάτι
Πολλά και έντονα χρώματα στα σκεπάσματα και στα μαξιλάρια του κρεβατιού δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή και γεμίζουν με χαρούμενη διάθεση όλο το υπνοδωμάτιο.

Μοντέρνοι πίνακες

Διάλεξε ένα μοντέρνο μεγάλο πίνακα με έντονα σχέδια και τοποθέτησέ τον πάνω απ’ το κρεβάτι. Διατήρησε σε ήσυχους τόνους και κάνε τον πίνακα το κέντρο της διακόσμησης.

Αυτοκόλλητα τοίχου
Υπάρχουν πολλά σχέδια στα αυτοκόλλητα τοίχου, είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν και αλλάζουν ριζικά το χώρο.

Minimal
Κάνε το δωμάτιο σου να δείχνει μεγαλύτερο με λίγα και όμορφα πράγματα. Επέλεξε το λευκό χρώμα με μικρές αντιθέσεις από μαύρο ή το χρώμα του ξύλου.

Μεγάλωσε το κεφαλάρι
Αν έχεις πολλά πράγματα, αλλά μικρό δωμάτιο μια καλή λύση είναι να κάνεις το κεφαλάρι πιο μεγάλο ώστε να λειτουργεί σαν αποθηκευτικός χώρος.

Αντιθέσεις
Βάλε έντονα χρώματα και σχέδια στα υφάσματα και χρησιμοποίησε αντιθέσεις για να γεμίσει το δωμάτιο με χρώματα.

Μπλε τοίχος
Βάψε τους τοίχους σε μια ανοιχτή απόχρωση του μπλε. Σε συνδυασμό με το ξύλο και το λευκό χρώμα δίνει στυλ στο δωμάτιο και έμφαση στο κρεβάτι.

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Μπορείς να βρεις πολλά όμορφα σχέδια κρεβατιών με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Έτσι θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο, χωρίς όμως να χάνεις από την αισθητική.

Mix and Match
Η τάση των πολλών και διαφορετικών σχεδίων εκτός από τα ρούχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο δωμάτιο. Διάλεξε διάφορα χρώματα και σχέδια, φρόντισε όμως να ταιριάζουν μεταξύ τους.