Η δεκαετία του ’80 ήταν η περίοδος, που η μόδα των χίπιδων εξελίχθηκε και οι σχεδιαστές πειραματίστηκαν με νέα χρώματα και τάσεις. Η τηλεόραση που μπήκε σε όλα τα σπίτια, το MTV, τα μουσικά κινήματα όπως το πανκ και προσωπικότητες όπως ο Μπάουι, άλλαξαν τον τρόπο που ντυνόταν η νεολαία. Πολλοί θεωρούν ότι η δεκαετία ήταν κιτς. Αλλά κάθε χρόνος που περνά αυτοί που διαφωνούν είναι όλο και περισσότεροι. Ίσως γι’ αυτό η μόδα των 80ς δεν έμεινε στο παρελθόν. Επανέρχεται δυναμικά και αποδεικνύει ότι κύκλος είναι και γυρίζει….

Λάτρης της δεκαετίας ο Simon Knight, ένα instagramer που τον λογαριασμό του τον ονομάζει @the_80s_interior, ο οποίος με καθημερινές αναρτήσεις θέλει να αποδείξει ότι τα ιδιαίτερα ψηφιδωτά, το color blocking, οι τροπικοί φοίνικες και η πολυτέλεια δεν είναι ντεμοντέ αλλά πιο σύγχρονα από ποτέ.  Τον ακολουθούν 147 χιλιάδες στο Instagram, κι αυτός συνεχίζει ακάθεκτος να αποθεώνει τη δεκαετία των 80ς σαν να μην υπάρχει άλλη καλύτερη. Ο Knight εμπνέεται από ρετρό περιοδικά, βόλτες σε thrift shops και μια αίσθηση νοσταλγίας που αρκετοί από εμάς μπορούμε να ταυτιστούμε.

O Knight αναρτεί ό,τι του τραβά το ενδιαφέρον, αλλά όπως δηλώνει δεν ποστάρει φωτογραφίες με ανθρώπους. «On my feed I like the interiors to be void of people as I like my followers to imagine themselves in the rooms and make it their own.»