Δεν υπάρχει αμφιβολία… Η άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών και αυτό έχει ήδη αντίκτυπο στη διάθεσή μας. Αυτή, είναι η εποχή που λατρεύουμε να κάνουμε αλλαγές τόσο στην εμφάνιση μας, όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Στις γραμμές που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε για εσάς 5+1 απλές, αλλά όμορφες ιδέες για να δημιουργήσετε μικρές ανοιξιάτικες γωνιές στο σπίτι σας ούτως ώστε να υποδεχτείτε την πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου με όσο το δυνατό καλύτερη διάθεση! Ποιες είναι αυτές; Έχουμε και λέμε…

1.

Γεμίστε διάφορα γυάλινα μπουκάλια με πολύχρωμα λουλούδια για να στολίσετε με αυτά το κυριακάτικο τραπέζι σας, ή απλά για να δημιουργήσετε όμορφες γωνιές σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού: στο καθιστικό, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα, ακόμα και στο μπάνιο!

2.

Φέρτε στο προσκήνιο τα πολύχρωμα σερβίτσια σας. Μονομιάς θα αλλάξουν την όψη του τραπεζιού σας, αλλά και τη διάθεσή σας. Επιπλέον, αν διαθέτετε κάποια ανοιχτά ντουλάπια-ράφια στην κουζίνα σας, τότε απλά γεμίστε τα με τα συγκεκριμένα σερβίτσια. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

3.

Δημιουργήστε πολύχρωμες συνθέσεις όχι μόνο στα βάζα σας, αλλά και μέσα σε διάφορα άλλα ξεχασμένα αντικείμενα. Ακόμα και ένα παλιό κουτί, μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια σύνθεση. Πώς; Απλά καλύψτε το εσωτερικό του με διάφανη μεμβράνη, γεμίστε το με σφουγγάρι (αυτό που χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους συνθέσεις), στερεώστε επάνω του διάφορα λουλούδια και ποτίστε το με λίγο νεράκι.

4.

Παχύφυτα και κάκτοι! Επενδύστε επάνω τους μια και έχουν τη δύναμη να ομορφύνουν τον χώρο σας, χωρίς να απαιτούν από εσάς ιδιαίτερη προσοχή. Το καλύτερο όλων; Δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε μέσα σε πρωτότυπα αντικείμενα όπως π.χ. μία παλιά τσαγιέρα ή ένα φλιτζάνι!

5.

Εφοδιάστε με γλαστράκια κάθε γωνιά του σπιτιού! Τα ράφια, τα τραπέζια, τα περβάζια… Κάθε αντικείμενο μπορεί να δείξει ομορφότερο αν επάνω του στολίσετε μερικά καταπράσινα γλαστράκια.

+1

Για το τέλος, αφήσαμε μία ιδέα η οποία δεν έχει να κάνει με τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά… των πιάτων! Στολίστε τα φαγητά και τα γλυκά σας με ολόφρεσκα, πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Αν αυτό το πιάτο σας αρέσει, φανταστείτε πώς θα δείχνει επάνω σε ένα όμορφο ανοιξιάτικο τραπέζι…

Photos: via Unsplash