Αλήθεια, ποια είναι η ιδανική ντουλάπα για το υπνοδωμάτιό μας; Μα, φυσικά αυτή που καλύπτει τις ανάγκες μας και μας δίνει τη δυνατότητα να βρίσκουμε τα πράγματά μας τη στιγμή που τα θέλουμε (όσο απλό κι αν ακούγεται αυτό, δεν είναι πάντα εύκολο). Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές και ιδέες προκειμένου να «συνθέσουμε» μια όσο το δυνατό πιο λειτουργική και… οργανωμένη ντουλάπα.

  1. Διαθέτουμε μικρό χώρο και θέλουμε να είναι πάντα καθώς και τακτοποιημένος; Τότε, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε μία όσο το δυνατό πιο ευρύχωρη ντουλάπα ούτως ώστε να χωράει μέσα όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας. Ένας μεγάλος χώρος για κρεμάστρες, μια σειρά από ράφια και συρτάρια είναι στοιχεία απαραίτητα τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν.
  2. Μια καλή εναλλακτική για μικρούς χώρους προσφέρουν οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες μιας και δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε επιπλέον χώρο για το άνοιγμα της πόρτας. Μάλιστα, μπορούμε αν θέλουμε να παίξουμε με διάφορα χρώματα ή μοτίβα μετατρέποντάς τη σε βασικό κομμάτι της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας.
  3. Επιλέγουμε πόρτες με καθρέπτη και μεγαλώνουμε ακόμα περισσότερο τον χώρο μας, εφοδιάζοντας ταυτόχρονα την ντουλάπα μας με ένα ακόμα απαραίτητο στοιχείο.
  4. Τολμάμε να δημιουργήσουμε μια «ανοιχτή» ντουλάπα. Μάλιστα, μπορούμε αρχικά να πειραματιστούμε με το παιδικό δωμάτιο – μιας και ο συγκεκριμένος τύπος ντουλάπας θα ταίριαζε σε πιο… επιμελώς ατημέλητα δωμάτια και βλέπουμε πως θα πάει. Φυσικά, εννοείται πως αν υιοθετήσουμε την ιδέα και στον δικό μας χώρο, θα πρέπει να είμαστε τακτικοί προκειμένου να μην εξελιχθεί το εγχείρημά μας σε… φιάσκο.
  5. Τέλος, τακτοποιούμε τα ρούχα μας ανά χρώμα ή ακόμα και ανά είδος ούτως ώστε να τα βρίσκουμε πιο εύκολα και γενικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρους μέσω ειδικών  διαχωριστικών οι οποίοι θα μας επιτρέψουμε να ταξινομήσουμε ακόμα καλύτερα τα πράγματά μας.

 

Photos: via Pinterest