Ποιος είπε ότι χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρη τη διαρρύθμιση ενός χώρου προκειμένου να δείξει καινούργιος; Μία ανακαίνιση, μπορεί να βασιστεί τόσο στα έπιπλα και τις συσκευές, όσο και σε κάποια πιο απλά στοιχεία. Εμείς, σας τα παρουσιάζουμε κι εσείς μπορείτε απλά να επιλέξετε όποιο (ή όποια) από αυτά ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Εν αρχή το χρώμα…

Το χρώμα, το οποίο μπορεί να αφορά ολόκληρο τον τοίχο, ή απλά ένα μέρος αυτού. Π.χ. ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν πλακάκια. Δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν όλα. Μπορείτε απλά να… απαλλάξετε ένα μέρος του τοίχου από αυτά και να το βάψετε με ένα χρώμα της αρεσκείας σας (το οποίο -φυσικά- θα πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου).

Οι προσόψεις…

Τόσο οι προσόψεις των ντουλαπιών, όσο και οι πάγκοι μπορούν να αλλάξουν και να δώσουν έναν άλλο -πιο ανανεωμένο- αέρα στην κουζίνα σας.

Το δάπεδο…

Πρόκειται για μία αρκετά κοστοβόρα διαδικασία, ωστόσο αποτελεί πάντα μία από τις εναλλακτικές σας όσον αφορά το κομμάτι της ανανέωσης ενός εσωτερικού χώρου. Κι αν το δάπεδο αυτό καθαυτό σας τρομάζει, μπορείτε απλά να επενδύσετε σε ένα καινούργιο χαλί!

Τα έπιπλα…

Ένα συνηθισμένο τραπέζι από ξύλο μπορεί να μετατραπεί σε… κινούμενη νησίδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προστεθούν τέσσερις βιομηχανικοί τροχοί (ένας σε κάθε πόδι του) και 4-5 γαντζάκια για πετσέτες –ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί κρέμασμα– στο πλαϊνό μέρος του. Κάπως έτσι, το τραπέζι σας θα αποκτήσει μία εντελώς διαφορετική μορφή, αλλά και επιπλέον χρήσεις.

Τα διακοσμητικά…

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε την κουζίνα σας όπως ακριβώς αντιμετωπίζετε το υπόλοιπο σπίτι – ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της διακόσμησης. Κάποια επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία, λοιπόν, έχουν τη δύναμη να γεμίσουν τον χώρο, να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα, αλλά και να χαρακτηρίσουν το γενικότερο στιλ του.

 

Extra Tip: Μην ξεχνάτε ότι τα χρηστικά αντικείμενα μιας κουζίνας μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά της! Αναφερόμαστε στα ξύλα κοπής, τους δίσκους, κάποια πιάτα με όμορφες παραστάσεις, τις κουτάλες και τα μαχαίρια, τις πετσέτες – ακόμα και τα βιβλία μαγειρικής τα οποία βρίσκουν πάντα μια θέση σε ένα ράφι. Επιλέξτε τα, λοιπόν, σύμφωνα με τον χώρο σας και επιτρέψτε τους να τον ομορφύνουν ακόμα περισσότερο!

Photo: via suthernbuilding.com