Πλέον, έχουμε έναν ακόμα λόγο για να στραφούμε σε μία όσο το δυνατό πιο… πράσινη διακόσμηση για το παιδικό δωμάτιο. Μία διακόσμηση, δηλαδή, η οποία -εκτός από τις ανάγκες του παιδιού μας- θα σέβεται και το περιβάλλον. Οι λόγοι; Πολλοί, αλλά εμείς θα σταθούμε σε έναν. Αυτός, δεν είναι άλλος από μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του New Jersey, η οποία έδειξε ότι η παρουσία των λουλουδιών και των προϊόντων που προέρχονται από τη φύση, βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν πιο άνετα, να ηρεμήσουν και να αναπτύξουν περισσότερο τις κοινωνικές συναναστροφές τους. Απαλλαγμένα από το άγχος, μπορούν να συγκεντρωθούν (και να αποδώσουν) καλύτερα π.χ. στα μαθήματά τους. Τι θα πρέπει να κάνουμε, όμως, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα… πράσινο δωμάτιο;

  • Ξεκινάμε από τα χρώματα στους τοίχους, τα οποία θέλουμε να είναι οικολογικά και σε φωτεινές, παλ αποχρώσεις.
  • Επόμενο μέλημά μας; Τα έπιπλα. Προτιμούμε τα ξύλινα έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο. Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και το κρεβάτι, το οποίο εφοδιάζουμε με ένα στρώμα οικολογικών προδιαγραφών.
  • Εξοπλίζουμε τα ράφια του με ξύλινα, οικολογικά παιχνίδια.
  • Εφοδιάζουμε το δωμάτιο με έναν μικρό κάδο ανακύκλωσης. Ξεκινώντας από τον μικρόκοσμό τους, τα παιδιά μας θα μάθουν σιγά-σιγά να εφαρμόζουν όλα όσα μαθαίνουν στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, στο σχολείο τους και -αργότερα- στην κοινωνία.

Photos: via Pinterest