Ανανεώνουμε τον χώρο μας αντλώντας έμπνευση και ιδέες από τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της διακόσμησης και –φυσικά– από το δικό μας προσωπικό στιλ το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε!

 1. Μικρά έργα τέχνης κρεμάμενα επί τοίχου

Ναι, είναι γεγονός!  Οι τοίχοι μας αποκτούν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, αυτή τη φορά χάρη σε κάποια μικρά αριστουργήματα τα οποία ομορφαίνουν και ζεσταίνουν τον χώρο στη στιγμή. Το μυστικό τους κρύβεται στα υλικά, τα οποία δεν είναι άλλα από μερικά κομμάτια ύφασμα ή πλεκτά στοιχεία τα οποία επιστρατεύουμε προκειμένου να συνθέσουμε πρωτότυπους τρισδιάστατους «πίνακες» patchwork. Άλλες φορές, το αποτέλεσμα θυμίζει μικρό έργο τέχνης βγαλμένο από τον αργαλειό της γιαγιάς… Βασική προϋπόθεση; Να έχουμε χρησιμοποιήσει αποχρώσεις που «δένουν» μεταξύ τους – είτε από διαφορετική χρωματική γκάμα, είτε από την ίδια! Όσο για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τα κρεμάσουμε, το κάνουμε είτε απευθείας, είτε επιστρατεύοντας ένα λεπτό κλαδί πάνω από το οποίο μπορεί να κρέμεται η πρωτότυπη σύνθεσή μας.

2. Βάζουμε στο «παιχνίδι» το φόντο

Το φόντο, φυσικά, δεν είναι άλλο από τον τοίχο μας, τον οποίο μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» προκειμένου να αλλάξουμε το ύφος ολόκληρου του χώρου. Οι εναλλακτικές μας; Πρώτο και καλύτερο το χρώμα, το οποίο πραγματικά μπορεί να αναδείξει όχι μόνο ολόκληρο τον χώρο, αλλά και τη διακόσμησή του αν επιλεγεί προσεκτικά. Ανάλογα με την απόχρωση (απαλή ή έντονη) μπορούμε να βάψουμε ένα ή περισσότερα κομμάτια τοίχου. Αν επιλέξουμε ένα έντονο χρώμα, προσπαθούμε να περιοριστούμε σε ένα σημείο, διαφορετικά καλύπτουμε όλους τους τοίχους του χώρου. Η ταπετσαρία από την άλλη, μπορεί εκτός από χρώμα, να χαρίσει και βάθος σε ένα χώρο. Γεωμετρικά σχέδια, floral μοτίβα, μονόχρωμη με ανάγλυφα σχέδια… Όποιο στιλ κι αν επιλέξουμε, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά μοναδικό – αρκεί να νιώθουμε εμείς καλά μέσα σε αυτό.

 

3. Πρασινίζουμε τον χώρο!

Ακόμα και μία μόνο γλάστρα μπορεί να ομορφύνει οποιονδήποτε χώρο – από το καθιστικό, την τραπεζαρία και το υπνοδωμάτιο, μέχρι την κουζίνα και το μπάνιο μας. Αν αναζητούμε έναν απλό και οικονομικό τρόπο για να δημιουργήσουμε μια όμορφη γωνιά, τότε δε μένει παρά να κάνουμε μια βόλτα από το φυτώριο της γειτονιάς μας και να προμηθευτούμε μικρά φυτά τα οποία θα ομαδοποιήσουμε «παίζοντας» με διάφορα πρωτότυπα κασπό. Τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή είναι τα τσιμεντένια τα οποία δημιουργούν μια μοναδική industrial αίσθηση…  Εμείς, θα τα επιλέγαμε με κλειστά μάτια τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους.

Photos: via Pinterest