Φύσηξε αέρας ανανέωσης στην κουζίνα μας. Τον ακολουθούμε συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις και ομορφαίνουμε (ακόμα περισσότερο) την κουζίνα και… την καθημερινότητά μας! 

#1

Πολύτιμα μέταλλα

Ο ορείχαλκος, ο χαλκός και το λαμπερό χρυσό χρώμα φωτίζουν την κουζίνα μας προσδίδοντάς της ταυτόχρονα μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Πού τα χρησιμοποιούμε; Σε βρύσες, φωτιστικά, διακοσμητικά, ακόμα και… στον απορροφητήρα!

 

#2

Vintage Touch

Το σύγχρονο design συνδυασμένο με λίγες vintage πινελιές αποτελεί τη νέα hot τάση της εποχής. Αυτό, φαίνεται να είναι το μυστικό για μια trendy, ζεστή και άκρως ενδιαφέρουσα κουζίνα η οποία θα γίνεται καθημερινά σημείο συνάντησης για όλη την οικογένεια.

Picture 212

#3

Πορσελάνινες επιφάνειες

Ο πάγκος της κουζίνας αποκτά άλλη διάσταση χάρη στην πορσελάνινη επένδυση η οποία του δίνει μοναδικό στιλ. Και μπορεί το συγκεκριμένο υλικό να χρησιμοποιείται ευρύτατα στη διακόσμηση του σπιτιού μας, σιγά-σιγά όμως θα αρχίσει αναμφίβολα να κατακτά και το συγκεκριμένο κομμάτι της κουζίνας.

#4

Άνεση: Λέξη «κλειδί»

Απαλά υφάσματα και σχέδια φιλικά προς… το σώμα μας. Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουν τα καθίσματα της κουζίνας. Κάπως έτσι, τα ψηλά, άβολα stools δίνουν τη θέση τους σε πιο άνετες –πλην όμως ντιζαϊνάτες– εναλλακτικές.

#5

Εν αρχή η… υφή!

Οι διαφορετικές υφές στους τοίχους, τις επιφάνειες, αλλά και τα ντουλάπια της κουζίνας έρχονται να «ζεστάνουν» τον χώρο και να του χαρίσουν μια ακόμα πιο σπιτική, φυσική και φιλική αίσθηση. Μάρμαρο, ξύλο, πλακάκι, τσιμεντοκονίες – είναι όλα μέσα στο παιχνίδι!

 

#6

Γεωμετρικά μοτίβα

Προσδίδουν ενδιαφέρον στον χώρο και μπορούμε να τα βοηθήσουμε να ενσωματωθούν σε αυτόν επιστρατεύοντάς τα σε κάποια σημεία του τοίχου, στο πάτωμα ή στα ντουλάπια μας – αλλά ακόμα και σε κάποια πιο ουδέτερα αξεσουάρ όπως π.χ. τραπεζομάντηλα ή σουπλά.

 

#7

Αποχρώσεις: Ουδέτερες & υποτονικές

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά (η οποία χαρακτηρίστηκε από τα έντονα χρώματα στην κουζίνα, αλλά και το μπάνιο), στο προσκήνιο έρχονται οι ουδέτερες και υποτονισμένες αποχρώσεις. Πρωταγωνιστής, φυσικά, είναι πάντα το εύθραυστο λευκό το οποίο μπορεί να ταιριάξει σχεδόν με τα πάντα!   

#8

Βιομηχανοποιημένα υλικά

Αναφερόμαστε στις μασίφ ξύλινες επιφάνειες, το μάρμαρο, αλλά και την βιομηχανοποιημένη πέτρα αλλά και τον χαλαζία. Όσο για το πάτωμα; Το vinyl θα μπορούσε να γίνει το αγαπημένο μας look!

#9

Fresh mint

Αυτή, είναι ακόμα μία απόχρωση η οποία «φοριέται» πολύ. Η γλυκιά, σχεδόν ουδέτερη και αέρινη αύρα της ολόφρεσκης μέντας η οποία τυλίγει, τοίχους, ντουλάπια, ακόμα και λευκά είδη! Βασική προϋπόθεση; Να επιλέξουμε κάποια και όχι όλα τα σημεία της κουζίνας για να την εφαρμόσουμε.

#10

Think thin

Οι πεπλατυσμένοι πάγκοι δίνουν τη θέση τους σε νέα πιο «καλλίγραμμα» σχέδια. Όσο πιο λεπτός ο πάγκος, τόσο καλύτερα – τουλάχιστον αυτή την εποχή! Η τάση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως πλέον το design του συγκεκριμένου χώρου κινείται σε ένα πιο ραφιναρισμένο πεδίο κάνοντας τον να θυμίζει περισσότερο σαλόνι, παρά κουζίνα.

#11

Η ξυλεία σε πρώτο πλάνο…

… και μάλιστα στην πιο «πρωτόγονη», όσο το δυνατόν πιο ακατέργαστη μορφή της! Καρυδιά και δρυς γίνονται πρωταγωνίστριες και μας δίνουν όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα πιο φυσικό, γήινο σκηνικό.  

Photos: via Pinterest