Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει έναν χώρο. Να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα έπιπλα μέσα σε αυτόν και να επηρεάσει ακόμα και τη διάθεσή μας. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο παίζει τον δικό του αναπόσπαστο ρόλο στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας. Εμείς, εδώ, θα μιλήσουμε για τους εσωτερικούς χώρους και θα σας εφοδιάσουμε με 5 έξυπνες, δοκιμασμένες συμβουλές. Ποιες είναι αυτές; Έχουμε και λέμε…

#1 Λέμε «ναι» στο λευκό!

Το λευκό χρώμα έχει τη δύναμη να μεγεθύνει τους χώρους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το φως. Το προτιμούμε, λοιπόν, αν θέλουμε να μεγαλώσουμε έναν πιο περιορισμένο χώρο.

#2 Σκεφτόμαστε… ευέλικτα

Τι σημαίνει αυτό; Ότι προσπαθούμε να επιλέγουμε και να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό πιο ευέλικτα συστήματα φωτισμού. Λαμπρό παράδειγμα, τα ντίμερ τα οποία μας βοηθούν να ρυθμίσουμε την ένταση του φωτισμού σύμφωνα με τη διάθεσή μας και να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες εναλλαγές στο υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού μας.

#3 Επιστρατεύουμε τον κρυφό φωτισμό…

Έτσι, μπορούμε να ρίξουμε ένα πέπλο μυστηρίου στον χώρο προσδίδοντας επιπλέον πόντους στην διακόσμηση και γενικά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Προσοχή όμως: Καλό θα ήταν να συνδυάζουμε τον κρυφό φωτισμό με κάποιες φανερές πηγές φωτός.

 #4 Παίζουμε με τις σκιές!

Συγκεκριμένα, παίζουμε με τις φωτοσκιάσεις ρίχνοντας άπλετο φως στα σημεία εκείνα τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε και… σκιάζοντας όσα θα θέλαμε να βάλουμε σε δεύτερο πλάνο.

#5 Επενδύουμε σε μικρά έργα τέχνης…

Αναφερόμαστε στα φωτιστικά τα οποία μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μικρά έργα τέχνης μέσα στον χώρο μας και να αναβαθμίσουν την διακόσμησή του – είτε είναι αναμμένα, είτε όχι! Γιατί, λοιπόν, να μην επενδύσουμε σε αυτά επιλέγοντας έστω σε ένα αντίστοιχο κομμάτι για το καθιστικό ή την τραπεζαρία του σπιτιού μας;

 

Photos: via Pinterest