Από κόκκινο και χρυσό μέχρι μπλε, μωβ με φούξια και χειμερινό λευκό, όλες οι χρωματικές παλέτες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είναι εδώ!

Από τις παραδοσιακές χρωματικές παλέτες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μέχρι τις πιο μοντέρνες, οι επιλογές σου είναι όλες ανοιχτές για να δεις αρχικά τα χρώματα που σε ελκύουν. Μπορείς να επιλέξεις τα μεταλλικά χρώματα, τα έντονα ή τα πιο διακριτικά, σε όποια ποσότητα και απόχρωση επιθυμείς.

Τα θέματα που θα σου δείξουμε, σαφέστατα συνδυάζονται, επιλέγοντας κάποιο και έπειτα προσθέτοντας μεταλλικές λεπτομέρειες ή έντονα χρώματα. Μπορείς να μελετήσεις τις 8 Χριστουγεννιάτικες παλέτες για το καλύτερο χρωματικό και εικαστικό αποτέλεσμα, αμέσως τώρα!

Μπλε, Σκούρο Μπλε, Navy, Μπλε Ρουά, Μπλε του Κοβαλτίου ή κάποια επιλογή με Μπλε προς Πετρόλ, όλες αυτές οι επιλογές είναι εκπληκτικές, ειδικά αν έχεις παρκέ, χρυσές λεπτομέρειες, πολύ σκούρους τοίχους ή τοίχους με πολύ κρεμ ή λευκό. Το μπλε πάντα είχε θέση στην γιορτινή διακόσμηση και στολισμό, ειδικά στις πιο πλούσιες αποχρώσεις του.

Το παν όμως είναι να υποστηριχθεί σωστά από τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα, Στην φωτογραφία το Navy Blue του τοίχου υποστηρίζεται από πολλές αποχρώσεις του μπλε, από χρυσό, κρεμ και σκούρο ξύλο.

Το χειμερινό Λευκό, πλαισιώνεται όμορφα από γκρι και ασημί λεπτομέρειες, την στιγμή που το δέντρο βοηθά να ξεφύγει από την μονοτονία και το υπερβολικά εκθαμβωτικό ύφος. Το καλύτερο εδώ είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά διαφορετικά υφάσματα και υλικά για να προσδώσουν υφή, πράγμα που έγινε με τον καλύτερο τρόπο.

Αποχρώσεις του μελανιού προς μαύρο.

Το δωμάτιο φωτίζεται από τα διακριτικά λαμπάκια σε σύρμα που έχουμε λατρέψει τα τελευταία τρία χρόνια, το τζάκι και τα χρυσά στεφάνια που δίνουν λίγη αίγλη, στο γοητευτικά σκοτεινό Χριστουγεννιάτικο καθιστικό. Απολύτως μέσα στην μόδα, δωμάτιο βγαλμένο από περιοδικό!

Το σκοτεινό ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα αντί του κόκκινου στην εορταστική χρωματική παλέτα. Η λιγότερο έντονη εναλλακτική του κόκκινου κερδίζει σε δημοτικότητα το κόκκινο του Άγιου Βασίλη της Coca Cola (O αυθεντικός Άγιος φοράει πράσινα) στις περιπτώσεις που η ήρεμη ατμόσφαιρα είναι ζητούμενο. Ουδέτερη χρωματική παλέτα με γκρι, κρεμ, λευκό και ανθρακί με το βάρος να έχει πέσει στην υφή, μέσα από τα κλαδιά, τα διακοσμητικά, τα μαξιλάρια και το βελούδο.

Σε σπίτια με έμφαση στο γκρι και το λευκό, το ασημένιο θα δώσει όλη την απαιτούμενη εορταστική λάμψη με σούπερ χειμερινό ύφος. Ο καθρέφτης και το διάφανο τραπέζι τραβούν τα βλέμματα την ώρα που το δέντρο δίνει χρώμα. Εύκολος συνδυασμός σε υπάρχον γκρι και Off White δωμάτιο, όπου με το δέντρο και λίγα ασημένια στολίδια, το σπίτι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον Άη Βασίλη του 2018!

Το κόκκινο έχει εντυπωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως το κατ’ εξοχήν χρώμα του Αγίου των Χριστουγέννων. Αν θες να ξεφύγεις από την συνηθισμένη διακόσμηση στο σκέτο κόκκινο, προτίμησε μοτίβα με λευκές και κόκκινες ρίγες, διακοσμητικά ή αληθινά μπαστουνάκια γλυφιτζούρια, κεριά σε κόκκινο χρώμα και ένα όμορφο βελούδινο ύφασμα για πολυτελές τραπεζομάντηλο. Πρόσθεσε το δέντρο, διακριτικά μονόχρωμα λαμπάκια και μια κόκκινη κουβέρτα καναπέ για ζεστασιά και το σπίτι είναι έτοιμο και κομψά ρετρό!

Το χρώμα που προτείνεται από τους ειδικούς ώστε να προστεθεί στην χρωματική σου παλέτα είναι το μωβ (στην φωτογραφία ζευγάρι με φούξια). Πάντα υπήρχε ο συσχετισμός του μωβ με το μυστήριο και τα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν και τι πιο μαγικό από έναν στρουμπουλό άγιο-διαρρήκτη που μοιράζει δώρα και χαρά! Μαγικός με κάθε έννοια συνδυασμός που ταίριαξε υπέροχα με το χρυσό, τα κρεμ κεριά και τα διάφανα κηροπήγια. Το μωβ ανά τις διάφορες αποχρώσεις του, μπορεί να γεφυρώσει την θηλυκότητα με την αρρενωπή πλευρά του σπιτιού και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο ροζ χρυσός είναι το μεταλλικό χρώμα της επιλογής για αυτήν την παλέτα.