Λατρεύουμε τα πολύχρωμα σκηνικά… Το χρώμα, μας φτιάχνει τη διάθεση και θέλουμε πολύ να πλημμυρίσει τον χώρο μας δίχως αναστολές. Πόσο χρώμα, όμως μπορεί να «αντέξει» ένας χώρος; Η απάντηση είναι μία: Όσο χρώμα αντέχουμε εμείς! Η εποχή που διανύουμε, είναι η ιδανική για να το ανακαλύψουμε. Λοιπόν; Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να εντάξουμε το χρώμα στη ζωή (και… τον χώρο μας) χωρίς να μας πιάσει… πονοκέφαλος;

  • Χρησιμοποιούμε υφάσματα σε έντονες αποχρώσεις για να ντύσουμε τα έπιπλα και τα παράθυρά μας δημιουργώντας το τέλειο φόντο για ακόμα περισσότερο χρώμα. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε εκείνα που μας φτιάχνουν περισσότερο τη διάθεση!
  • Ταπετσαρίες με τολμηρά μοτίβα μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού κάνοντας τον χώρο να παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους επισκέπτες. Ένα είναι σίγουρο: έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να μη βαριόμαστε ποτέ!
  • Έπιπλα με έξυπνο design πάντα σε έντονες αποχρώσεις μπορούν να βρουν τη θέση τους στον χώρο δημιουργώντας όμορφες γωνιές χαλάρωσης τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα. Κοινό στοιχείο τους; Το χρώμα!
  • Δεν φοβόμαστε να «παίξουμε» με τα έντονα χρώματα ακόμα και στα βασικά έπιπλα του σπιτιού μας. Ένας πολύχρωμος καναπές μπορεί να «ζωντανέψει» έναν μονόχρωμο τοίχο στη στιγμή! Κι αν τον βαρεθούμε; Τότε, απλά αλλάζουμε το ύφασμά του ή επιστρατεύουμε ένα κάλυμμα σε ουδέτερες αποχρώσεις.
  • Τα φωτιστικά, αλλά και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού μπορούν να κινηθούν κι αυτά στους ίδιους ρυθμούς. Τα επιστρατεύουμε, λοιπόν, για να ομορφύνουμε και να «ζεστάνουμε» ακόμα περισσότερο τον χώρο.
  • Οι καρέκλες μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε με το σχέδιο, το υλικό ή το χρώμα τους! Όχι, η ομοιομορφία δεν έχει καμία θέση σε αυτό το σκηνικό!
  • Τα διακοσμητικά μαξιλάρια μας βοηθούν να πετύχουμε αυτό που φοβόμαστε να τολμήσουμε! Δίνουν χρώμα σε έναν ουδέτερο καναπέ και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας.
  • Πήλινα πιάτα σε διάφορα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν διακοσμητικά. Επιστρατεύοντάς τα, μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες γωνιές και να αναβαθμίσουμε ακόμα κι ένα σχετικά «αδιάφορο» σημείο του σπιτιού μας.
  • Λουλούδια παντού! Ναι, τα λουλούδια μπορούν αναμφίβολα να μας βοηθήσουν να χαρίσουμε χρώμα στον χώρο μας. Γεμίζουμε, λοιπόν, τα βάζα μας δίχως δεύτερη σκέψη εκμεταλλευόμενοι τη γενναιοδωρία της φύσης – οποιαδήποτε εποχή.

Photos: via Pinterest & Unsplash