Συνήθως, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στρέφουμε το βλέμμα μας στο εσωτερικό του σπιτιού μας, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό του. Προφανώς, ξεχνάμε τους εξωτερικούς χώρους επειδή -πολύ απλά- δεν τους χρησιμοποιούμε. Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε; Το ότι δεν απολαμβάνουμε τον κήπο μας στην καρδιά του χειμώνα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον παραμελούμε. Έτσι λοιπόν…

  1. Φροντίζουμε τον κήπο μας. Ναι, υπάρχει λόγος – ειδικά αν υπάρχουν ψηλά δέντρα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να τα κλαδέψουμε και να αφαιρέσουμε τα νεκρά κλαδιά τους ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το ενδεχόμενο αποκοπής και πτώσης με τον αέρα ή τη βροχή.
  2. Κρατάμε ανοιχτές υδρορροές και αυλάκια. Απομακρύνουμε τακτικά ξερόκλαδα και φύλλα από τις υδρορροές και τα αυλάκια που μπορεί να υπάρχουν τόσο στον κήπο μας, όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού μας. Μπορεί το εξωτερικό του σπιτιού μας να αφορά τον δήμο, ωστόσο, καλό θα ήταν να κάνουμε κι εμείς έναν έλεγχο πού και πού.
  3. Τολμάμε να φέρουμε το μέσα… έξω! Πώς; Επιστρατεύοντας -όπως έχουμε ήδη πει- διακοσμητικά στοιχεία και χρηστικά αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιούσαμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας.
  4. Εφοδιάζουμε την πόρτα μας με ένα πατάκι. Ένα πατάκι από κοκοφοίνικα, ξύλο ή καουτσούκ μπορεί να αντέξει στις κακουχίες του χειμώνα και να κρατάει έξω από το σπίτι μας τόσο τη λάσπη, όσο και την υγρασία.

Photo: thechurchillbar.co.uk/terrace