Όπως εμείς κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα, έτσι και το σπίτι μας έχει ανάγκη για πιο χοντρά «ρούχα» αυτή την εποχή…

Ποια είναι τα ιδανικά υφάσματα τα οποία θα πρέπει να ενσωματώσουμε στη διακόσμησή μας προκειμένου να κάνουμε το σπίτι μας πιο χουχουλιάρικο τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα; Η απάντηση βρίσκεται μόνο λίγες γραμμές μακριά…

 

 

 

 

 

 

  • Στο σαλόνι και την τραπεζαρία…

Βλέπουμε τον καναπέ μας σαν μια ζεστή αγκαλιά; Τότε, θα πρέπει να τον εξοπλίσουμε ανάλογα προκειμένου να μας ζεστάνει. Τα ριχτάρια, θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας. Κοντά στον καναπέ θα πρέπει να υπάρχουν και μία-δύο κουβερτούλες επιπλέον (μάλλινες ή fleece), ενώ στα διακοσμητικά μαξιλάρια μας μπορούμε να φορέσουμε μαξιλαροθήκες από οικολογική γούνα, απαλό βελούδο ή κοτλέ. Όσο για τις αποχρώσεις; Τα γήινα χρώματα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και οι πιο «σκοτεινές» αποχρώσεις όπως π.χ. το μελιτζανί, το μπορντό, η το σκούρο γκρι. Στην τραπεζαρία επικρατούν οι ίδιες αποχρώσεις τις οποίες μπορούμε να επιστρατεύσουμε σε χοντρά τραπεζομάντηλα ή –ακόμα καλύτερα– σε όμορφα runner ή πάνινα σουπλά. Το καρό και το εμπριμέ αποτελούν δύο ακόμα εναλλακτικές μας.

  • Στην κρεβατοκάμαρα…

Το πάπλωμα αποτελεί το βασικό στοιχείο του ζεστού κρεβατιού μας. Μπορούμε να επιλέξουμε μία καρό ή εμπριμέ παπλωματωθήκη και να τη συνδυάσουμε με μονόχρωμα σεντόνια σε ένα από τα βασικά χρώματα του μοτίβου της. Τα λεπτά, βαμβακερά σετ δίνουν τη θέση τους στα φανελένια τα οποία υπόσχονται να μας χαρίσουν ακόμα περισσότερη ζεστασιά. Τέλος, μια κουβερτούλα στις αντίστοιχες αποχρώσεις ριγμένη στα πόδια και 5-6 διακοσμητικά μαξιλαράκια θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο όχι μόνο το κρεβάτι μας, αλλά ολόκληρο τον χώρο.

  • Στην κουζίνα και το μπάνιο…

Πετσέτες, χαλάκια, αλλά και… κουρτινάκια είναι τα βασικά στοιχεία με τα οποία μπορούμε να πειραματιστούμε. Οι αποχρώσεις μας πάντα παραμένουν κοντά στους γήινους τόνους και στις αποχρώσεις του γκρι, εκτός κι αν η διακόσμηση του χώρου προστάζει κάτι διαφορετικό.