Είτε στριμωγμένο σε μια γωνιά του σπιτιού, είτε απλωμένο σε ένα ολόκληρο δωμάτιο, το γραφείο σας δεν παύει να είναι το σημείο στο οποίο σκέφτεστε, δημιουργείτε και οργανώνεστε, προκειμένου να κάνετε τις ιδέες σας πράξη.

Η επιλογή του (καλύτερου) σημείου

  • Δωμάτιο με θέα

Μπροστά από το παράθυρο – αυτή, θεωρείται μία από τις καλύτερες θέσεις για να «στήσετε» το γραφείο σας. Μια συρταριέρα και μια βιβλιοθήκη θα ολοκληρώσουν το σκηνικό. Βασική προϋπόθεση; Να «δένουν» αρμονικά μεταξύ τους, αλλά και με τα έπιπλα του υπόλοιπου χώρου (εκτός κι αν το γραφείο σας αποτελεί ένα ανεξάρτητο δωμάτιο).

  • Ραντεβού στη γωνία

Μια ανεκμετάλλευτη γωνία μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε ένα υπέροχο, άκρως λειτουργικό γραφείο. Πρώτο σας μέλημα; Να οργανώσετε το εγχείρημά σας σωστά, εξοπλίζοντας τον χώρο με κάποια επιπλέον ράφια τα οποία θα υποδεχτούν τα απολύτως απαραίτητα.

  • Χωλ ή γραφείο;

Ίσως και τα δύο! Αν η διαρρύθμιση του χωλ το επιτρέπει, τότε μην το σκεφτείτε. Εκμεταλλευτείτε το για να οργανώσετε εκεί τον χώρο εργασίας σας. Μάλιστα, μπορείτε να το τοποθετήσετε μπροστά από έναν τοίχο τον οποίο θα έχετε ντύσει με μια ξεχωριστή ταπετσαρία, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στον χώρο.

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης & οργάνωσης

  1. Μην αγνοείτε τους τοίχους και το πάτωμα! Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους για να ομορφύνετε ακόμα περισσότερο τον χώρο κρεμώντας διάφορα κάδρα και καλύψτε το πάτωμα με ένα όμορφο, ζεστό χαλί. Η άνεση και η αισθητική είναι αλληλένδετες με την αποδοτικότητα…
  2. Καλύψτε τα καλώδια! Και μάλιστα, για να είστε σίγουροι πως θα το κάνετε, καταπιαστείτε με τη συγκεκριμένη δουλειά με το που θα στήσετε το γραφείο. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να επανέλθετε. Είναι κρίμα να αφήσετε μια χούφτα καλώδια να «κλέψουν την παράσταση»…
  3. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στον φωτισμό. Επενδύστε σε ένα καλό φωτιστικό γραφείου και προσπαθήστε ο φωτισμός του να μην χτυπάει στα μάτια σας. Καλό είναι να έρχεται από πίσω προς τα εμπρός. Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για να βρείτε εκείνο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, λοιπόν, και γλιτώστε από τους πονοκεφάλους στο μέλλον.
  4. Σκεφτείτε πρακτικά. Σίγουρα η σύνθεση με τα ανοιχτά ράφια και τα τακτοποιημένα βιβλία έδειχνε υπέροχη στο κατάστημα επίπλων, στο σπίτι σας όμως μπορεί να μην σας καλύψει εντελώς. Τι σημαίνει αυτό; Πως τα συρτάρια και τα ντουλάπια είναι απαραίτητα αν χρειαστεί κάποιες φορές να καλύψετε το χάος…
  5. Δοκιμάστε την καρέκλα… Σημασία δεν έχει να είναι μόνο όμορφη και να ταιριάζει με τον χώρο. Η καρέκλα του γραφείου θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να… συμβαδίζει με τις ανάγκες του σώματός σας. Γι’ αυτό, προτού ενδώσετε στην πρώτη που σας γυάλισε, κάντε ένα crash test βάζοντας στόχο να ανακαλύψετε την πιο αναπαυτική.

Extra Tip: Σύμφωνα με έρευνες, τα φυτά έχουν τη δύναμη να μας κάνουν πιο παραγωγικούς, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν τον αέρα. Αν σε αυτά προσθέσετε και το αισθητικό κομμάτι, τότε, έχετε τρεις βασικούς λόγους για να τα βάλετε στο γραφείο σας!

Photo: via femtastics.com