Για τα εκατό χρόνια του εμβληματικού αρώματος της Κοκό Σανέλ No.5, η διάσημη Βρετανίδα σχεδιάστρια και σκηνογράφος Εζ Ντέβλιν αποκάλυψε την εγκατάσταση ενός λαβυρίνθου που αποτίνει φόρο τιμής στη δημιουργία του πιο γνωστού αρώματος στον κόσμο.

Η εγκατάσταση με το όνομα «Five Echoes» αποτελείται από συμμετρικές ράμπες και περάσματα που μοιάζουν με λαβύρινθο, με μια υπερυψωμένη κυκλική πλατφόρμα στο κέντρο τους. Πέντε ομόκεντροι κύκλοι ανοίγονται γύρω από μια κεντρική πλατφόρμα, ενώ σε ένα άλλο επίπεδο η εγκατάσταση παραπέμπει στον αρχαίο ελληνικό χορό από τον οποίο προέρχεται το σχήμα του λαβυρίνθου – σαν να αντηχούν ακόμα αυτοί οι αρχαίοι χοροί στους διαδρόμους του.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στο Jungle Plaza, ένα τσιμεντένιο πάρκο στο Μαϊάμι Design District.

Γύρω από τη δομή, η Ντέβλιν φύτεψε 2.000 φυτά και δέντρα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Η Ντέβλιν, που αγαπά τις φυτεύσεις δέντρων στις εγκαταστάσεις της, ήθελε αυτός ο τσιμεντένιος χώρος που έχει υψηλή θερμότητα να μετατραπεί σε ένα μικρό αστικό δάσος. «Είναι μια πρόβα για το πώς θα μπορούσαν να αισθάνονται οι άνθρωποι εάν περνούσαν περισσότερο χρόνο ανάμεσα στα αιθέρια έλαια που παράγονται από τα δέντρα, τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν το άγχος, βοηθούν στην αντίσταση στις λοιμώξεις και βελτιώνουν τον ύπνο».

Δύο καμπύλες ράμπες περιβάλλουν τον λαβύρινθο και οδηγούν τους επισκέπτες στην υπερυψωμένη πλατφόρμα στο κέντρο του. Το πάτωμά της είναι διακοσμημένο με σχέδια που παραπέμπουν σε ηλιακά ρολόγια τα οποία λέγεται ότι αντικατοπτρίζουν τον χρόνο που χρειάζεται για να εξατμιστούν τα μόρια του αρώματος, ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζουν τους λαβύρινθώδεις διαδρόμους.

Πηγή φώτο:in.gr,athensvoice.gr,lifo.gr