Το επόμενο βήμα στα ξενοδοχειακά πράγματα γίνεται στην Ουκρανία Friendhouse: ένα καινοτομικό κατάλυμα οικολογικών προδιαγραφών και αισθητικής, με την υπογραφή του Ryntovt Studio.  

Σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου Friendhouse και της ουκρανικής φιλοξενίας, η θρυλική μηλιά – όπως λέει ο μύθος της περιοχής- η οποία φιλοξενείται στη στοά που έχει διαμορφωθεί ειδικά για χάρη της.  Γύρω της, ο αρχιτέκτονας Yuriy Ryntovt και η ομάδα του, μαζί με τους Aleksy Bojko και Alan Kravchenko, έχτισαν μια μικρή μονάδα με λιγοστά δωμάτια, σαν συνέχεια του παρθένου τοπίου ολόγυρα. Σε τριάντα συνολικά στρέμματα, τα 1.750 τετραγωνικά του Friendhouse στεγάζουν σε μια αποκλειστικά ισόγεια, οργανική αρχιτεκτονική τα δωμάτια, τους κήπους, τις βεράντες, το εστιατόριο και το πάρκινγκ του ξενοδοχείου. 
Για την κατασκευή του κτιρίου χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά φυσικά υλικά -ξύλο, πηλός, πέτρα, μάρμαρο και καλάμια-, αφού το κτίριο βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το περιβάλλον, μπλέκεται μαζί του, υποκύπτει στον πρωταγωνιστικό του ρόλο, το σέβεται. Όλα τα  έπιπλα και ο φωτισμός έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εδώ από την εταιρεία Ryntovt Design, ενώ οι τεχνικές κατασκευής αναπαράγουν το παροδοσιακό ουκρανικό μοντέλο: οι καλαμωτές στα ταβάνια με τα σαράντα εκατοστά πάχος λειτουργούν θερμομονωτικά τόσο στο χειμερινό όσο και στο καλοκαιρινό καθιστικό, οι κορμοί και τα καλάμια δημιουργούν αίσθηση απέραντης ελευθερίας, και η φύση καταργεί τους τοίχους μπαίνοντας παντού. 
πηγή:m^d