Το ότι περνάτε μόνο λίγους μήνες στο εξοχικό σας, δεν σημαίνει ότι είναι υπερβολή το να θέλετε να ανανεώνετε τους χώρους του κάθε φορά που το καλοκαίρι ξεκινάει. Οι συμβουλές και οι ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς σε αυτό εδώ το άρθρο, αφορούν το μπάνιο και μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν τόσο στο εξοχικό σας, όσο και στο σπίτι της πόλης!

 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές, το σπίτι δεν σταματάει στο σαλόνι, την κουζίνα και τα υπνοδωμάτια. Το μπάνιο αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του σπιτιού και –είμαστε σίγουροι– πως αν του δώσετε την κατάλληλη προσοχή, το αποτέλεσμα μπορεί αν σας ενθουσιάσει. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν ακολουθούσατε την τάση της εποχής προσδίδοντάς του έναν καλοκαιρινό αέρα;

  • Το λευκό και το μπλε είναι ο κατεξοχήν καλοκαιρινός συνδυασμός. Αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε μια πιο ριζική αλλαγή (π.χ. πλακάκια ή χρώμα στους τοίχους), μπορείτε να το επιστρατεύσετε στο χαλάκι, τις κουρτίνες, το φωτιστικό και τα διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Ενσωματώστε κάποια πράσινα στοιχεία στον χώρο – θα τον κάνουν πολύ πιο όμορφο και ζεστό. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου και ένα τραπεζάκι με 2-3 γλαστράκια θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά.
  • Χρησιμοποιήστε κεντητά χειροποίητα κουρτινάκια τα οποία (αν θέλετε) μπορείτε να στερεώσετε με ένα πρόχειρο φιόγκο.
  • Μια παλιά, vintage σιδερένια ραφιέρα για «ψαγμένα» προϊόντα περιποίησης θα ολοκληρώσουν με απόλυτη επιτυχία το σκηνικό!
  • Ένας κλασσικός καθρέφτης πάνω από τον νιπτήρα και ένα έργο τέχνης σε πανό το οποίο μπορεί να κρέμεται πίσω από τη μπανιέρα είναι δύο λεπτομέρειες στις οποίες αξίζει να δώσετε σημασία.
  • Θέλετε να αποφύγετε το εντελώς λευκό χρώμα; Κανένα πρόβλημα… Επιλέξτε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και «παίξτε» με την έντασή τους.

Photos: Roberto Nickson via Unsplash.com & via Pinterest