Ο κινηματογράφος που πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως οι Fight Club, Mambo Kings, Mulholland Drive ή στη σειρά Twin Peaks δεν είναι άλλος από το ιστορικό Tower Theatre, στο Λος Άντζελες.

Το Tower Theatre που άνοιξε τις πόρτες του το 1927, ήταν ο πρώτος που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα S. Charles Lee στη θέση του κινηματογράφου Garrick του 1911, με 650 θέσεις.

Ο νέος κινηματογράφος που εγκαινιάστηκε με τη βουβή ταινία The Gingham Girl, με πρωταγωνιστές τους Lois Wilson και George K. Arthur, είχε 900 θέσεις και το εσωτερικό του διαμορφώθηκε σύμφωνα με την όπερα του Παρισιού, με αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά μπαρόκ στοιχεία και έμπνευση από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Το εξωτερικό του κοσμούσε και ένα πύργος με ρολόι που καταστράφηκε μετά από σεισμό.

«Το Tower Theatre τιμά την πλούσια ιστορία της πόλης και την κληρονομιά της ως πρωτεύουσας της ψυχαγωγίας» δήλωσε η Apple που υποδέχεται τους πελάτες και τους επισκέπτες στο μνημειώδες λόμπι αντίγραφο του σχεδίου του Γκαρνιέ από την όπερα του Παρισιού και στη μεγάλη τοξωτή σκάλα με χάλκινα κιγκλιδώματα πλαισιωμένα από μαρμάρινους κορινθιακούς κίονες.

Ήταν η πρώτη κινηματογραφική αίθουσα ομιλούντος κινηματογράφου, και η πρώτη αίθουσα που διέθετε κλιματισμό. Για λίγο, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, το όνομά του άλλαξε σε Newsreel Theatre. Έχει κηρυχθεί Ιστορικό-Πολιτιστικό Μνημείο του Λος Άντζελες και τώρα είναι κατάστημα της Apple, τo 26o που εγκαινιάζεται στην πόλη. Η αρχοντική του όψη και το καταπληκτικό, επιβλητικό του εσωτερικό διατηρήθηκαν και έγινε ένα από τα σημαντικότερα έργα αποκατάστασης μέχρι σήμερα στον χώρο.