Ένα εντυπωσιακό κτίριο από γυαλί και πέτρα με πράσινες οροφές-κήπους στο Winspear Center for Music, αυτό της Συμφωνικής Ορχήστρας του Έντμοντον στον Καναδά, ανέλαβε να επεκτείνει ο αρχιτέκτονας Andrew Bromberg.

Πως; Το σχέδιο επέκτασης που έφερε στη δημοσιότητα δείχνει πως προσθέτει στην ήδη υπάρχουσα -διπλανή- κατασκευή που χτίστηκε το 1997, 30 μέτρα ύψους και 4.500 τ.μ. χώρων, δημιουργώντας έτσι, ένα νέο πολιτιστικό κόμβο.

Η στέγη  κάνει το κτίριο να μοιάζει με τεράστιο σκεπαστό σπίτι βγαλμένο από παραμύθια και υπερυψωμένοι κήποι συμπληρώνουν το αρχιτεκτονικό σκηνικό. Στο εσωτερικό συναντάμαι ένα νέο μουσικό χώρο 550 θέσεων που ονομάζεται “Music Box”, ένα κέντρο για παιδιά, μια μουσική βιβλιοθήκη και πρόσθετες αίθουσες για συναυλίες δίπλα στην υπάρχουσα που είναι 1.932 θέσεων. Η αρχιτεκτονική ομάδα θέλησε να χρησιμοποιήσει τοπικά υλικά, πέτρα και ξυλεία.

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει χρηματοδοτήσει το έργο με 48,6 εκατομμύρια δολάρια Καναδά, ενώ το τελικό κόστος θα φτάσει τα 65,5 εκατομμύρια δολάρια Καναδά.