Ο Ντέιβιντ Ατζάγιε μεταμορφώνει ένα ψυχιατρείο στο Μπρούκλιν σε υποδειγματικό χώρο προσιτής στέγασης αρχιτεκτονική εταιρεία του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ατζάγιε και το στούντιο αρχιτεκτονικής Ζewde με έδρα το Χάρλεμ αποκάλυψαν τη βραβευμένη πρόταση για τη μετατροπή ενός αχρησιμοποίητου τμήματος της πανεπιστημιούπολης του ψυχιατρικού κέντρου του Μπρούκλιν.

Το έργο αποκαλύφθηκε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και πρόκειται για μια ανάπλαση 7,2 στρεμμάτων που συμπεριλαμβάνει 900 σπίτια σε προσιτές τιμές, ένα μεγάλο μέρος δημόσιου πράσινου χώρου, ένα γήπεδο μπάσκετ πλήρους μεγέθους, περιοχές για αστική γεωργία, ένα θερμοκήπιο και χώρο αφιερωμένο για προγράμματα ενδυνάμωσης της κοινότητας.

Αυτή η επένδυση, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβάνει χώρους υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για την αντιμετώπιση χρόνιων οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων στις κοινότητες του Μπρούκλιν που έχουν μεγάλη ανάγκη. Η πανεπιστημιούπολη περιγράφεται από τον κυβερνήτη Κουόμο ως «προσανατολισμένη στην ευεξία και στην ανάπτυξη, με σύγχρονη, μεικτή χρήση».

Το κεντρικό Μπρούκλιν είναι μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα ή σε ευκαιρίες σωματικής άσκησης και αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά βίας και εγκλήματος, μεγάλες οικονομικές ανισότητες λόγω ανεργίας και υψηλών επιπέδων φτώχειας και ανεπαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ψυχικής υγείας υψηλής ποιότητας.

Οι κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα ή σε ευκαιρίες σωματικής άσκησης και αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά βίας και εγκλήματος, μεγάλες οικονομικές ανισότητες λόγω ανεργίας και υψηλών επιπέδων φτώχειας και ανεπαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ψυχικής υγείας υψηλής ποιότητας.

Το έργο περιλαμβάνει περίπου 900 νέες οικιστικές μονάδες στην ανατολική μεριά της γειτονιάς του Μπρούκλιν. Θα προσφέρει προσιτή και υποστηρικτική στέγαση, στέγαση ηλικιωμένων και ευκαιρίες ιδιοκτησίας σπιτιού. Επιπλέον, το έργο θα φιλοξενήσει δύο υπερσύγχρονα καταφύγια άστεγων για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, που χτίστηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1930.

Ο κυβερνήτης Κουόμο σχολιάζει: «Η πανδημία αποκάλυψε περαιτέρω τις ανισότητες μεταξύ των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης μιας θεμελιώδους ανάγκης για ασφαλή και προσιτή στέγαση. Μέσω της ζωτικής πρωτοβουλίας του Μπρούκλιν, αντιμετωπίζουμε καλύτερα αυτές τις ανάγκες μετατρέποντας την υποεκμετάλλευση γης στην πανεπιστημιούπολη του ψυχιατρικού κέντρου Kingsboro σε μια περιοχή ανάπτυξης προσανατολισμένη στην κοινότητα που παρέχει στέγαση και προγραμματισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη, χτίζοντας τη Νέα Υόρκη καλύτερα και πιο δίκαια για όλους».