Περιγράφεται ως «πάγκος ειρήνης» και ονομάζεται «Το Καλύτερο Όπλο», αναφερόμενο στο διάσημο απόσπασμα του Νέλσον Μαντέλα «το καλύτερο όπλο είναι να καθίσετε και να μιλήσετε». Το εμπνευσμένο απόσπασμα του Μαντέλα είναι χαραγμένο στο μέταλλο, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το παγκάκι.

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Snøhetta για το Κέντρο Νόμπελ στο Όσλο και μοιάζει με ημικύκλιο που ενθαρρρύνει τους περαστικούς να κάθονται πιο κοντά και να αρχίζουν να συνομιλούν. Παρουσιάστηκε στις 18 Ιούλιου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα,, παρέμεινε στην πλατεία του ΟΗΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο, και τώρα έχει μεταφερθεί στη μόνιμη του θέση κοντά στο Δημαρχείο του Όσλο, όπου απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο.

Τι συμβολίζει λοιπόν η εγκατάσταση; Ως σύμβολο της διπλωματίας και του διαλόγου, αποτίει φόρο τιμής στους βραβευθέντες με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και γιορτάζει τις προσπάθειές τους για την ένωση των ανθρώπων και την επίλυση συγκρούσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Mοιάζει με ημικύκλιο που ενθαρρρύνει τους περαστικούς να κάθονται πιο κοντά και να αρχίζουν να συνομιλούν