Τα Ecocapsules φτιάχτηκαν για όλους εσάς που θέλετε απόλυτη ανεξαρτησία. Πρόκειται για μικρά φορητά σπίτια τα οποία έχουν μεγάλο βαθμό ενεργειακής αυτονομίας. Διαθέτουν τουαλέτα, ντους, κουζίνα, σαλόνι και φυσικά κρεβατοκάμαρα.

Απορροφούν ηλιακή και αιολική ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε όλα τα κομφόρ στη μέση του πουθενά, αρκεί να το βλέπει ο ήλιος ή να το φυσά ο αέρας. Γεμίζουν οι μπαταρίες και έτσι είστε αυτόνομοι. Επιπλέον, έχουν και συλλέκτη βρόχινου νερού, με φίλτρα που εξασφαλίζουν πως θα κάνουν το νερό πόσιμο. Τα ίδια φίλτρα μπορούν να καθαρίσουν το νερό που θα βρείτε οπουδήποτε επιλέξετε να πάτε.

Το Ecocapsule περιλαμβάνει μια μπαταρία 9.744 watt-ώρα, η οποία φορτίζεται από μια ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια 750 watt και 2.6 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών. Το ενεργειακό σύστημα μπορεί να υποστηρίξει κάποιον που ζει από το δίκτυο για περίπου ένα χρόνο, ανάλογα με την τοποθεσία, υποστηρίζουνς οι αρχιτέκτονες. Η μονάδα διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη μικρή κουζίνα με τρεχούμενο νερό, μια τουαλέτα ξεπλύματος και ζεστό νερό.

Το σφαιρικό σχήμα του μικρο-σπιτιού σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει τη συλλογή των ομβρίων υδάτων και να ελαχιστοποιήσει την απώλεια ενέργειας.