Φανταστείτε μια γωνιά γεμάτη διαφορετικά μπουκάλια, σε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος ή διαφορετικές. Γυάλινα μπουκάλια τα οποία θα μπορούσαν να στολίζουν ένα τραπέζι, ένα ράφι, την κονσόλα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού. Θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ακόμα και σαν βιβλιοστάτες σε μια βιβλιοθήκη. Αν η ιδέα σας ακούγεται ενδιαφέρουσα, διαβάστε πως μπορείτε να τα δημιουργήσετε και στη συνέχεια, πάρτε ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Για να δημιουργήσετε τα συγκεκριμένα διακοσμητικά λοιπόν, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά μπουκάλια σε διάφορα σχέδια και τις ανάλογες μπογιές. Αφού αφαιρέσετε τυχόν ετικέτες και καθαρίσετε τα μπουκάλια, αρχίστε να τα γεμίζετε (στην κυριολεξία) με χρώμα!

1. Πάρτε ένα μπουκάλι και ρίξτε λίγο χρώμα στο εσωτερικό του χρησιμοποιώντας ένα χωνί.
2. Ανακινείστε το καλά ούτως ώστε το χρώμα να πάει παντού και να καλύψει καλά τα εσωτερικά του τοιχώματα.
3. Αφήστε το να στεγνώσει.
4. Επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας διάφορες αποχρώσεις.

Μάλιστα, αν θέλετε, μπορείτε σε κάποια μπουκάλια να χρησιμοποιήσετε ειδικό χρώμα για γυάλινες επιφάνειες, το οποίο μπορεί να σας δώσει ένα πιο διάφανο αποτέλεσμα. Αφού το χρώμα στεγνώσει, τα μπουκάλια θα είναι έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπως είναι δημιουργώντας συνθέσεις συνδυάζοντας διάφορα μπουκάλια μεταξύ τους, να τα γεμίσετε με νερό και να τα χρησιμοποιήσετε σαν ανθοδοχεία (προσοχή! σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχετε χρησιμοποιήσει αδιάβροχη μπογιά!) ή να τα γεμίσετε με άμμο για να τα μετατρέψετε π.χ. σε βιβλιοστάτες.

Photos: James Cousins via Unsplash & via Pinterest