Όλοι αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε μια τέτοια διακόσμηση στο σπίτι μας που να ενισχύει τη διάθεση μας και να μας ηρεμεί. Για να μειώσετε το άγχος , βάλτε στα σπίτια σας πράγματα που προάγουν την ηρεμία και τη θετική ενέργεια – και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία είναι όλα φυσικά.

Εφόσον έχουμε οι περισσότεροι αρκετό ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο, εμείς θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα “ευτυχισμένο” σπίτι, με καλή διάθεση αλλά και γούστο.

Θεραπευτικοί κρύσταλλοι

Για αιώνες, διαφορετικοί πολιτισμοί έβαζαν θεραπευτικιούς κρύσταλλους στα σπίτια τους, πιστεύοντας ότι θα φέρουν θεραπευτικές ενέργειες που θα αξιοποιηθούν από τη γη. Από το μοντέλο Miranda Kerr μέχρι τον Sam Smith, οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι είναι το νέο trend στα σπίτια του Χόλιγουντ. Είναι υπέροχα διακοσμητικά στο σπίτι, καθώς είναι γλυπτά και παρέχουν μια “γειωμένη, γήινη ενέργεια” που βοηθά στην ισορροπία ενός χώρου. Δείτε εδώ ποιο είδος θεραπευτικού κρύσταλλου ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο σπιτιού.

Δωμάτια με καμπύλες

Τα δωμάτια με καμπύλες θεωρούνται πιο ευχάριστα

Τα δωμάτια με καμπυλότητα χαρακτηρίζονται ως πιο ευχάριστα και μπορούν να ενεργοποιήσουν τα συναισθηματικά κέντρα και τα κίνητρα του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με έρευνες από την περιβαλλοντική ψυχολογία, τα σπίτια μας θα πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το νευρικό μας σύστημα πιο υγιές. Οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο άγχος και κόπωση σε χώρους γεμάτους ξύλο, οι οποίοι ωφελούν επίσης το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα. Η Ψυχολογία Σήμερα αναφέρει πώς ο χρόνος διαμονής σε δωμάτια με μέτρια ισορροπία ξύλινων επιφανειών έχει συνδεθεί με τη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης και με μια γενική αίσθηση άνεσης.

Ψηλότερα ταβάνια

Το ύψος της οροφής σας επηρεάζει τη συμπεριφορά σας. Σε ένα δωμάτιο χαμηλού ύψους, οι άνθρωποι αισθάνονται περιορισμένοι και χάνουν την ψυχραιμία τους περισσότερο. Η αίσθηση ότι περικυκλωνόμαστε, φαίνεται να τονώνει την ανταπόκριση μάχης ή πτήσης μας.

Ρίξτε μια ματιά εδώ για το πώς μπορείτε εύκολα το σπίτι σας να φαίνεται ψηλότερο.

Καθαρός αέρας

Επαναφέρετε την ενέργεια στο σπίτι σας ανοίγοντας τα παράθυρα, ενισχύοντας τον αέρα με βότανο φασκόμηλου. Είναι ένας όμορφος τρόπος καθαρισμού του χώρου. Επιτρέψτε μόνο να εισέλθουν θετικά κύματα ενέργειας.

Μεγάλα παράθυρα

Μεγάλα παράθυρα με θέα στον κήπο ή στο μπαλκόνι προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη. Απλά βλέποντας πώς είναι ο καιρός και να γνωρίζοντας τι υπάρχει εκεί χαλαρώνει τους ανθρώπους και τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο.

ΠΗΓΗ: lifebuzz.gr