Το αρχιτεκτονικό στούντιο MVRDV δανείστηκε στοιχεία της αρ ντεκό αρχιτεκτονικής για να δημιουργήσει μια νέα πρόσοψη στο χρώμα του νεφρίτη του καταστήματος Bulgari στη Σαγκάη.

Ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας και μπίρας η εντυπωσιακή πρόσοψη τυλίγει το πολυτελές κατάστημα που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ακμάζοντα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Eπένδυση από ορείχαλκο και πράσινα μπουκάλια δημιουργεί μια φωτεινή ψευδαίσθηση και τα χρώματα αναφέρονται στο πρώτο ιστορικό κατάστημα της Bulgari στη Ρώμη, στη Via Condotti.

Το μοτίβο είναι μια συμπαγής πρόσοψη χωρίς ανοίγματα που δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό αρ ντεκό σχέδιο, αποκορύφωμα τόσο της κληρονομιάς της Bulgari όσο και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σαγκάης, που χρησιμοποιείται σαν γέφυρα σύνδεσης ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς.

Ο νεφρίτης ιστορικά φημιζόταν ως ένας από τους πιο πολύτιμους λίθους της Κίνας και το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε αυτό το χρώμα για να δώσει έμφαση στο κατάστημα και στο πολύτιμο περιεχόμενό του.

Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο γυαλί για να σχηματίσει τα περίτεχνα πάνελ δίνει μια φωτεινή πράσινη λάμψη μέσα στο σκοτάδι. Τα πεταμένα μπουκάλια έγιναν με αυτήν τη χρήση ένα είδος κοσμήματος μέσα στην πόλη, ένα υλικό που με διαφορετική χρήση αποκτά άλλη αξία.

Πηγή:lifo.gr