Παρακάτω σας δίνουμε ιδέες ώστε να μεταμορφώσετε γρηγορα και οικονομικά το σαλόνι του σπιτιού σας.

1.Ταπετσαρίες στους τοίχους

Οι ταπετσαρίες εξακολουθούν να κατέχουν ξεχωριστή θέση στους χώρους της σύγχρονης κατοικίας και ιδιαίτερα στο σαλόνι. Προσφέροντας χιλιάδες επιλογές και δυνατότητες, οι ταπετσαρίες είναι ιδανικός τρόπος για να φέρετε ζωή στο σπίτι, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία. Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στις ταπετσαρίες είναι η αναπαράσταση υλικών, όπως είναι για παράδειγμα το τούβλο ή το μάρμαρο. Αν θέλετε να δώσετε αέρα πολυτέλειας στο σαλόνι σας, μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρίες από μετάξι ή αλκαντάρα στους τοίχους του καθιστικού. Σας προτείνουμε να εμπιστευθείτε την τοποθέτηση των ταπετσαριών σε έναν επαγγελματία ώστε να εξασφαλίσετε το  τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.

 

2. Διακοσμητικά στοιχεία

Εστιάστε στις λεπτομέρειες και επιλέξτε τα κατάλληλα διακοσμητικά που ταιριάζουν με το ύφος του σπιτιού σας. Αν το σπίτι σας έχει ρετρό διάθεση επιλέξτε vintage διακοσμητικά για να ολοκληρώσετε την ατμόσφαιρα του χώρου. Αν το σπίτι σας είναι πιο μοντέρνο επιλέξτε διακοσμητικά σε μοντέρνα διάθεση που θα χαρίσουν λάμψη και στυλ σε όλο το σαλόνι. Κινηθείτε προσεκτικά στις επιλογές σας και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

3.Ανοιχτές βιβλιοθήκες

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται πάντοτε η πολυλειτουργικότητα του σαλονιού, λόγο για τον οποίο έχουν έρθει ιδιαίτερα στη μόδα οι ανοιχτές βιβλιοθήκες. Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες συντίθενται, συνήθως, από δύο τμήματα. Στο επάνω μέρος τους τοποθετούνται ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση στοιχείων που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να αναδείξουν, ενώ στην κατώτερη βαθμίδα βρίσκονται κυρίως κλειστά ερμάρια για είδη και αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κρύψουν.

4. Ρολόι τοίχου

Τοποθετήστε ένα μεγάλο ρολόι τοίχου πάνω από τον καναπέ. Η παρουσία του στον χώρο είναι αναγκαία, καθώς εξυπηρετεί διπλό σκοπό. Δεν είναι μόνο διακοσμητικό, αλλά και ένα άκρως χρηστικό αντικείμενο. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ρολόι που πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, θα σας βοηθάει να είστε πάντα στην ώρα σας;

5. Πίνακες

Μια κλασική επιλογή για τη διακόσμηση του σαλονιού είναι ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής. Μπορείτε να βρείτε ένα ιδιαίτερο έργο ζωγραφικής που να ταιριάζει στην αισθητική και στον χώρο σας. Μάλιστα, με τον κατάλληλο κρυφό φωτισμό θα αναδειχθεί στον τοίχο.

Πηγή: douleutaras.gr