Θέλουμε να κάνουμε το μικρό μας μπάνιο λίγο μεγαλύτερο και πιο λειτουργικό; Τότε, δε μένει παρά να ρίξουμε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν.

  1. Επενδύουμε στον φωτισμό.

Το κατά πόσο φωτίζεται ένας χώρος, φυσικά ή τεχνητά, είναι σημαντικό για το πώς δείχνει. Ένας φωτεινός χώρος δείχνει αναμφίβολα μεγαλύτερος. Επενδύουμε, λοιπόν, σε ένα καλό σύστημα φωτισμού και εξαφανίζουμε τυχόν σκιές οι οποίες έχουν την τάση να… συρρικνώνουν τον χώρο.

 

 

 

  1. Επιστρατεύουμε τους καθρέφτες.

Χρησιμοποιούνται πολύ για να μεγαλώσουν τον χώρο σε ένα χολ, στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι. Πλέον, έφτασε η στιγμή να επιτρέψουμε στους καθρέφτες να μεγεθύνουν και το μπάνιο μας, χαρίζοντάς μας ταυτόχρονα μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εαυτό μας κάθε φορά που κοιταζόμαστε. Όσο για το που θα πρέπει να τοποθετηθεί; Πάνω από τον νιπτήρα, πίσω από την πόρτα του μπάνιου ή ακόμα και σε ένα μεγάλο κομμάτι του τοίχου.

 

 

 

  1. «Παίζουμε» με τις διαφάνειες.

Τα διάφανα υλικά είναι σαφώς προτιμότερα μιας και δεν «διακόπτουν» το βλέμμα μας στον χώρο. Ένα διάφανο πάνελ μπανιέρας π.χ. είναι προτιμότερο από μια αδιαφανή κουρτίνα μπάνιου, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει περισσότερο στιλ στον χώρο.

 

 

 

 

  1. Επιλέγουμε (το σωστό) χρώμα.

Είτε αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε πλακάκια, είτε χρώμα στους τοίχους του μπάνιου μας, φροντίζουμε να διαλέξουμε φωτεινές αποχρώσεις μιας και οι σκουρόχρωμες κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρότερος. Μάλιστα, μπορούμε αν θέλουμε να διαλέξουμε ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα ως βάση (για τους τοίχους) και να «παίξουμε» με μια πιο σκούρα απόχρωση (δική του ή διαφορετικού χρώματος) στα αξεσουάρ, τα διακοσμητικά στοιχεία ή το δάπεδο.

 

 

 

  1. Προτιμάμε τις ευθείες γραμμές…

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε πλακάκια, φροντίζουμε να διαλέξουμε το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος, μιας οι «οπτικές» διακοπές που δημιουργούν τα μικρότερα πλακάκια «περιορίζουν» -έστω και φαινομενικά- τον χώρο. Επιπλέον, αν το μπάνιο μας είναι μικρό, χρησιμοποιούμε τα ίδια πλακάκια τόσο στον τοίχο (τουλάχιστον όσον αφορά το χρώμα, μιας και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να παίξουμε με τις υφές), όσο και στο δάπεδο μιας κι έτσι τα όρια του χώρου «χάνονται» κάνοντάς τον αυτομάτως  να δείχνει μεγαλύτερος.

 

 

 

+1 Λέμε «ναι» στην τάξη!

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολύτιμοι! Κρεμαστοί ή εντοιχισμένοι, μας βοηθούν να οργανώσουμε τα μικροαντικείμενά μας και να απαλλάξουμε τον χώρο από την ακαταστασία. Και, ως γνωστόν, ένας τακτοποιημένος χώρος δείχνει αυτόματα και πιο μεγάλος!

Photos: Pinterest