Η industrial αισθητική έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας και θα θέλαμε να τολμήσουμε να την υιοθετήσουμε σε κάποιον από τους χώρους του σπιτιού μας; Τότε, το μπάνιο, είναι το ιδανικό σημείο από το οποίο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε! Γιατί; Επειδή είναι πιο μικρός χώρος, αρκετά πιο… περιορισμένος και -αν δεν μας αρέσει- μπορεί (πιο εύκολα) να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

  1. Ξεκινάμε με το χρώμα: Το λευκό, αποτελεί ένα πολύ καλό background επάνω στο οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Επιπλέον, μπορούμε να το παντρέψουμε με την πατητή τσιμεντοκονία ή να επιστρατεύσουμε κάποια από της αμέτρητες αποχρώσεις του γκρι προκειμένου να χαρίσουμε μία πιο industrial αισθητική στον χώρο μας.
  2. Λέμε “ναι” στο μέταλλο: Μία βόλτα σε μία υπαίθρια αγορά, μπορεί να μας φέρει μπροστά σε μικρούς θησαυρούς. Αναφερόμαστε, φυσικά, σε χρησιμοποιημένα (ή όχι) μεταλλικά αντικείμενα τα οποία θα έδεναν απόλυτα με το… βιομηχανοποιημένο σκηνικό μας.
  3. Κάτι παλιό: Πόσο παλιό; Να, ας πάρουμε για παράδειγμα τα παλιά κεντήματα της γιαγιάς μας… Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν κουρτινάκια ή να ντύσουμε με αυτά τα αμπαζούρ μας και να δημιουργήσουμε μία πιο ζεστή, προσεγμένη ατμόσφαιρα.
  4. Πειράζουμε τα είδη υγιεινής: Πώς τα πειράζουμε; Με έναν πολύ απλό τρόπο: Τα εξοπλίζουμε με μεταλλικά π.χ. μπρούτζινα στοιχεία και επεμβαίνουμε αυτομάτως, όχι μόνο στην αισθητική τους, αλλά και στην αισθητική ολόκληρου του χώρου!
  5. Επιστρατεύουμε χειροποίητα αντικείμενα: Ένα ξύλινο, σκαλιστό ράφι, ένας ξύλινος χειροποίητος καθρέφτης και γενικά κάποιες μικρές λεπτομέρειες με μοναδικό χαρακτήρα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση του χώρου μας με απόλυτη επιτυχία.

Photos: via Pinterest