Βρισκόμαστε σε αναζήτηση της καλύτερης λύσης για τη μόνωση της ταράτσας μας. Οι εναλλακτικές είναι πολλές και διαρκώς κάνουν την εμφάνισή τους νέες τεχνικές κάποιες από τις οποίες μπορεί να μην έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει τρεις από τις πιο βασικές εναλλακτικές οι οποίες μπορούν να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα. Ποιες είναι αυτές; Έχουμε και λέμε…

Ασφαλτόπανα: Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση. Τα ασφαλτόπανα, συνήθως εφαρμόζονται με επικόλληση κατευθείαν επάνω στην επιφάνεια του μπετόν. Ωστόσο, μπορούν κάλλιστα να επικολληθούν και πάνω σε άλλες επιφάνειες (ξύλινες, μεταλλικές κ.λπ.) οι οποίες μπορεί να είναι τόσο οριζόντιες, όσο κάθετες ή καμπύλες. 

Συνθετικές μεμβράνες: Πρόκειται για μεμβράνες οι οποίες διαθέτουν διαφορετικές χημικές συστάσεις, παρουσιάζουν βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και χρησιμοποιούνται (συνήθως) σε εξειδικευμένες εφαρμογές. Πρόκειται για έναν αξιόλογο, σύγχρονο τρόπο στεγάνωσης ο οποίος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, αλλά σχετικά πιο ακριβός.

Επαλειφόμενα υγρομονωτικά στεγανωτικά υλικά: Τα είδη τους; Πολλά – σιλικονούχα, ασφαλτικής, τσιμεντοειδούς, ακρυλικής ή πολυουρευανικής βάσης. Η εφαρμογή τους γίνεται μέσω ενός ρολού ή μίας βούρτσας, τα οποία στην ουσία χρησιμοποιούνται για την επάλειψη της επιφάνειας με το υλικό. Εναλλακτικά, μπορούν ακόμα και να ψεκαστούν επιστρατεύοντας ειδικά εργαλεία. Θεωρούνται πιο οικονομικά από τις μεμβράνες, αλλά δεν διαθέτουν εξίσου μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

 

Photo: Huntstock / Think Stock via Pinterest